Гостовање ТИЈЕРИЈА ДЕСТРИЈЕЗА, Ер Екскиз / Хеуре Еxqуисе/, дистрибутерска кућа из Лила, Француска

23.04.2015, 16:08.
blank-image

У оквиру МЕДИА АРТ пројекта
МЕДИА АРТ пројекат је едукативни програм предавања, презентација и радионица из области дигиталних медија и видео уметности које копродуцентски организују Културни центар Београда, Музеј савремене уметности Војводине у Новом Саду и Факултет за медије и комуникације Универзитета “Сингидунум” у Београду у период април-мај-јун 2015. године.

Програм Медиа Арт настао је као потреба да се савремени уметници видео арта и дигиталних медија подробније упознају и едукују са теоријом, конзервацијом и заштитом и дистрибуцијом нових медија савремене визуелне уметности, појмовима и стандардима праксе о којима се у нашој уметничкој и културној средини површно и недовољно зна или се не придаје адекватан креативни и друштвени значај. Покретање програма предавања и пројекција има за циљ да публици у Србији омогући увид у ставове и мишљења истакнутих теоретичара медија, кустоса и дистрибутера уметности на дигиталним медијима, као и да представи примере уметника који су остварили значајне радове на новим медијима.

У оквиру Медиа арт пројекта представиће се ТИЈЕРИ ДЕСТРИЈЕЗ, Ер Екскиз /Хеуре Еxqуисе/, дистрибутерска кућа из Лила, Француска

уторак, 21. април. у 18:00
ФМК, Карађорђева 65
Пројекција видео радова из Ер Екскиза, новија продукција, трајање 40 минта

уторак, 22. април у 13:00
Кино сала МСУВ, Дунавска 37, Нови Сад
Предавање: Ауторска права и архивирање видео радова. Сусрет са Ер Екскиз, међународним центром за видео уметност

среда, 23. април у 18:00
Галерија Артгет, КЦБ, Трг републике 5/И
Предавање: Ауторска права и архивирање видео радова. Сусрет са Ер Екскиз, међународним центром за видео уметност

Дистрибутерска кућа за видео уметност Ер Екскиз / Хеуре Еxqуисе је највећа у Француској и представља међународни центар за видео уметност, специјализован за промоцију, приказивање и чување видео уметности и видео креација. Њихов Документациони центар данас има једну од најзначајнијих збирки видео уметности у Француској.

Loading...