ДИВЉЕ ПРИЧЕ (Relatos salvajes), Аргентина, Шпанија (2014), 122’

16.04.2015-22.04, 16:22.
blank-image

режија и сценарио: Дамијан Шифрон; фотографија: Хавијер Хулија; музика: Густаво Сантаолаља; улоге: Дарио Грандинети, Леонардо Збараља, Рикардо Дарин, Ерика Ривас; награде: Америчка академија за филм – номинација за набољи филм ван енглеског говорног подручја; Шпанска академија за филм – Гоја за најбољи ибероамерички филм; Хавана – најбоља режија и монтажа; ФЕСТ, Сан Себастијан, Осло, Сарајево, Сао Пауло – награда публике
Неједнакост, неправда и захтеви света у коме живимо узрокују стрес и депресију код многих људи. Неки од њих пуцају. Ово је филм о тим људима. Рањиви у судару с реалношћу која се стално мења и изненада бива непредвидива, ликови филма „Дивље приче” прелазе ону танку линију која цивилизацију дели од варварства. Издаја љубавника, повратак у тешку прошлост и насиље уплетени у свакодневне сусрете, терају јунаке у лудило док они попуштају и апсолутно уживају у сопственом, величанственом и отрежњујућем губитку контроле.

„Дивље приче” су освојиле десет националних филмских награда, приказане су у такмичарском програму Канског фестивала. Изванредне улоге оствариле су велике аргентинске филмске звезде, Рикардо Дарин, Дарио Грандинети, Леонардо Збараља и Ерика Ривас.

Loading...