ИЗМЕЂУ ЦРНЕ КУТИЈЕ И БЕЛЕ КОЦКЕ

20.04.2015, 16:25.
blank-image

Пројекција филмова приказаних у селекцији Арт&Видео на међународном фестивалу кратког филма у Оберхаусену 2014.
Организатори фестивала у Оберхаузену за пројекат Оберхаузен на турнеји 2015, направили су избор најзанимљивијих радова са такмичења приказаних прошле године у селекцији Арт&Видео Филмс са идејом да љубитељима филма, гледаоцима који ретко или никада немају прилику да додју на чувени фестивал кроз целовечерњи програм пруже увид у савремени тренд који доминира међународним уметничким филмом.

Пет филмова Између црне кутије и беле коцке потписују аутори који примењују широки спектар веома различитих техника и естетика, а чији су радови представљани подједнако у бископским салама и на бројним уметничким изложбама. Редитељи се у својим радовима суочавају са прошлошћу и постављају једно исто питање на различите начине: Шта преостаје?

Док Лиор Шамриз буквално и фигуративно истражује слику једног Берлина из прошлости, Јозеф Даберинг нам представља на својим изванредно осмишљеним црно-белим сликама људе крај обале једне италијанске реке који су једноставно преузели власт над крајоликом – без обзира на његову неприступачност. Земљиште (Ла Естанциа), добитник Гран прија града Оберхаузена 2014. године, приказује крвопролиће проузроковано борбом око власничких права над земљом у Парагвају које је аутор реконструисао кроз низ ефектних слика-призора.

Програм за понедељак 20. април и 18 сати:

Л’Амоур сауваге, Немачка, 2014, Лиор Схамриз, 26′
xx-xx-xx-геwобенес папиер, Немачка, 2013, Мицхел Клöфкорн, 6’30“
Ривер Плате, Аустрија, 2013, Јосеф Даберниг, 16′
Фалсе Тwинс, Португал, 2014, Сандро Агуилар, 21′
Ла Естанциа, Парагвај, 2014, Федерицо Адорно, 14′

Улаз је слободан!

Loading...