Koncert pijanistkinje Kristine Kavali

06.04.2015, 21:00.
blank-image

Kulturni centar Beograda predstavlja pijanistkinju Kristinu Kavali iz Italije koja će pred beogradskom publikom nastupiti neposredno pre odlaska na turneju po Kini.

Program:
Domeniko Skarlati
Sonata u de-molu, L. 366

Sonata u ef-molu, L. 28

Đuzepe Devastato
Tokata

Franc List
Sonata quasi una FantasiaPosle čitanja Dantea (Dante Sonata)

Sergej Rahmanjinov
Prelid u cis-molu, op. 3/2

Franc List
Parafraza na teme iz opera Rigoleto Đ. Verdija

Johana Sebastijan Bah / Alfred Korto
Largo iz Koncerta u ef-molu

Alberto Hinastera
Tri argentinske igre
Danza del viejo boyero
Danza de la moza donosa
Danza del gaucho matrero

Biografija:
Kristina Kavali živi i radi u Madridu. Diplomirala je klavir na Konzervatorijumu Đuzepe Nikolini u Pjaćenci i kamernu muziku na Konzervatorijumu Bruno Maderna u Čezeni sa najboljim ocenama. Pohađala je majstorske kurseve renomiranih muzičara kao što su Serđo Fjorentino, Pjer Narćizo Mazi i Mariza Soma. Stekla je zvanje mastera kamerne muzike na Internacionalnoj akademiji Incontri col Maestro u Imoli.
Posvećena je interpretaciji savremene muzike i uvek u potrazi za novim delima, te su neki evropski i američki autori kompozicije posvetili baš njoj.
Nastupala je u Italiji, Nemačkoj, Engleskoj, Estoniji, Makedoniji, Španiji, Francuskoj, Holandiji I Češkoj.
Održava majstorske kurseve u Španiji i Italiji.
Član je udruženja ECMTA (European Chamber Music Teachers’ Association) i ILAMS (International Latin American Music Society).
Osim koncertnih aktivnosti, intenzivno sarađuje sa umetnicima iz sveta pozorišta i igre – zajednički osmišljavaju projekte u kojima je muzika u sintezi i sadejstvu sa drugim umetnostima.
Kristina Kavali nastupa sa ciljem da približi klasičnu muziku širokom krugu ljudi, svih godišta i nacija i, smatrajući da je muzika od velikog značaja i da može poboljšati i obogadtiti život samog čoveka.

Loading...