Случај „Псовање”, Србија (2014), 40’

14.04.2015, 17:29.
blank-image

Документарни филм о књизи Предрага Крстића: О чему говоримо када говоримо о псовању: прилог језичкој екологији//Режија и сценарио: ‘Чврсто језгро’ колектива;продукција: БееС; камера, звук и монтажа: Листак 2015.
Филм Случај Псовање емитује се поводом објављивања књиге Предрага Крстића „О чему говоримо када говоримо о псовању: прилог језичкој екологији“ (издавач: Институт за филозофију и друштвену теорију, Београд, 2014). Овај документарни запис осликава пут настанка једне филозофске студије о псовању, од иницијалне инспиративне али магловите идеје у коју је аутор ипак имао поверења, преко неспоразума које су у јавности изазивале њене пробне верзије, до коначне неодољиве писане и ликовне форме коју је попримила. Кроз разнолика искуства (са)учесника у стварању овог (зло)дела, њихова поимања његовог карактера и значаја, те властитог удела у том предузећу, филм указује на сложене путање, недостојне препреке и често духовите заплете настојања да се у овдашњим условима направи (не)обична поштена књига“
Институт за филозофију и друштвену теорију.

По завршетку пројекције, у фоајеу Дворане КЦБ-а, публика ће моћи спонтано да разговора са ауторима филма, као и са аутором књиге, који ће потписивати купљене примерке.

Улаз је слободан.

Loading...