Концерт пијанисткиње Христине Вуковић

20.04.2015, 20:00.
blank-image

Христина Вуковић је ванредни професор на Катедри за клавир Факултета уметности у Нишу. Београдској публици ће се представити делима Скарлатија, Хајдна, Бетовена и Станковића.

Програм:
Доменико Скарлати
Соната у еф-молу, Л.118

Јозеф Хајдн
Соната у ха-молу, Hob. 16/32
Allegro moderato
Menuetto & Trio
Finale – Presto

Лудвиг ван Бетовен
Ероика варијације, оп. 35

Корнелије Станковић
Варијације на песму Што се боре мисли моје, оп. 6

Биографија:
Христина Вуковић, пијанисткиња и професорка клавира, је завршила основне и постдипломске студије на ФМУ у Београду у класи проф. Зорице Димитријевић Стошић, са највишим оценама. У току школовања је награђена више пута на републичким и савезним такмичењима у бившој Југославији. Усавршавала се код еминентних музичких педагога (С. Гаџијев, А. Валдма, Н. Штаркман).
Бави се педагошким радом и радила је у нижој и средњој Музичкој школи у Нишу, као и у Вишој музичкој школи, а од оснивања Факултета уметности у Нишу запослена је као наставник на Одсеку за музику. Тренутно је у звању ванредног професора на Катедри за клавир, где предаје главни предмет.
Активно свира у различитим камерним саставима. Сарађивала је са музичарима различитих профила. Последњих петнаест година свира у дуу са виолисткињом Весном Рилак Станимировић, која је професорка виоле на ФУ у Нишу. Одржале су концерате у земљи и иностранству.
Ррадила је као уметнички сарадник у Фиренци и током тог периода (2000-2001) имала је неколико значајних концерата са виолинистима у Италији (Фиренца) и Немачкој (Улм, Минхен). Као солиста и камерни музичар одржала је концерте у Србији, Македонији, Грчкој, Републици Српској, Аустрији, Италији, Мађарској, Белгији, Босни и Херцеговини и Румунији.
Као педагог има запажене резултате и многобројне награде својих студената.

Loading...