Концерт сопрана Ане Петровић и пијанисткиње Јелене Ђајић Левајац

30.03.2015, 21:00.
blank-image

Концерт реализујемо у сарадњи са Удружењем музичких уметника Србије

Програм:
Дејан Деспић
Дубровачки канцонијер, оп. 96
Верност
Интермецо I
Блаженства
Интермецо II
Јади
Интермецо III
Чежња
Цвет младости

Милоје Милојевић
Јесења елегија
Марика

Димитрије Големовић
Нит‘ ја спавам
Нишну се звијезда

Шарл Гуно
Il ne revient pas (Он се не враћа), арија Маргарете из опере Фауст

Oh, Dieu…. Ah! je ris de me voir si belle en ce miroir (Арија накита), арија Маргарете из опере Фауст

Жил Масне
Allons! il le faut… Adieu, notre petite table (Збогом нашем малом столу…), арија Манон из опере Манон

Pleurez mes yeux (Плачите моје очи), арија Химене из опере Сид

Биографије:
Ана Петровић (1983, Јагодина) је завршила дипломске и специјалистичке студије на ФМУ у Београду у класи професора Николе Китановског. На Филолошком факултету у Београду, на катедри за енглески језик и књижевност, завршила је дипломске и мастер студије. Факултет музичке уметности у Београду јој је доделио награду из фонда Јелена Михаиловић (2008), а проглашена је за студента генерације на одсеку за соло певање.
Осим многобројних солистичких концерата које је одржала у Београду и у другим градовима Србије, наступала је такође и на концертима у Аустрији, Словенији и Немачкој.
У драмској представи Амадеус у режији Алисе Стојановић у Београдском драмском позоришту, играла је улогу Вентичелија током пет позоришних сезона. Године 2010. била је ступендиста летње школе Универзитета у Бечу (ИСА WиенПрагБудапест) и учила је од аустријског сопрана Силване Дусман. Захваљујући боравку на том курсу, добила је прилику да усавршава вокалну технику са професором Универзитета у Бечу, Герхардом Каријем и корепетитором бечке Волкс опере, Клаусом Бушом. Била је члан је оперског студија Борислав Поповић при Народном позоришту у Београду и Клуба младих при оперској кући Мадленијанум у Земуну.
Похађала је мајсторске курсеве баритона Давида Бижића, тенора Зорана Тодоровића и мецосопрана Џенифер Лармур, као и пијанисте и оперског корепетитора Ђорђа Нешића
Певала је у филму корејског редитеља Сагмана Кима Тенор Лирицо спинто (2013). У Мадленијануму наступа у улогама Папагене у Моцартовој опери Чаробна фрула и Ђанете у Доницетијевој опери Љубавни напитак. Била је стипендиста летње школе у немачком граду Бесков, и добила је награду за најбољу интерпретацију, као и стипендију за лето 2014. године. Године 2014. је дебитовала у улози Мими у Пучинијевој опери Боеми у Народном позоришту у Београду.
Професор је енглеског језика на Факултету за медије и комуникације у Београду.

Јелена Ђајић Левајац је са двадесетчетири године магистрирала у класи проф. Мирјане Шуице-Бабић. Усавршавала се у класи проф. Марине Волф на Конзерваторијуму Римски Корсаков и радила са Александром Сандлером у Санкт Петербургу и Борисом Берлином у Москви. Усавршавање је наставила у Берлину код проф. Елене Лапитскаје где је стекла диплому Високе школе за уметност. Добитник је треће награде на Међународном такмичењу Петар Коњовић (1993), била је учесник финала 24. међународног такмичења Музичке омладине (1994, Београд), полуфинала Интернационалног такмичења Ф. Бузони (1995, Болзано) и Интернационалних такмичења Р. Шуман (Немачка) и у Портоу. Остварила је преко 100 концерата у земљи и Русији, Немачкој, Италији, Бугарској, и Републици Српској. Наступала је на фестивалима Барски љетопис, Котор арт, Херцег фест и Цетињско лето. Наступала је као солиста са оркестром Београдске филхармоније и СО Радио-телевизије Србије и КО Сковран. Као члан клавирског трија Wеиссбург имала је концерте у земљи. Члан је клавирског дуа Меззо са М. Павловићем. Остварила је трајне снимке за Радио-телевизију Србије. Запослена ја на Катедри за клавир на ФМУ. Члан је УМУС-а. Члан је креативног тима у пројектима Културног центра Београда, музичког програма прославе великих годишњица.

 

Loading...