Koncert violinistkinje Isidore Dramićanin i pijanistkinje Natalije Mladenović

30.03.2015, 20:00.
blank-image

Isidora Dramićanin je studentkinja FMU i polaznica Interpretativnog studija violine prof. Dejana Mihailovića.

Program:
Volfgang Amadeus Mocart
Sonata za violinu i klavir br. 32 u Be-duru, KV 454
Largo-Allegro
Andante
Allegretto

Johanes Brams
Sonata za violinu i klavir u A-duru, op. 100
Allegro amabile
Andante tranquillo- Vivace
Allegretto grazioso (quasi Andante)

Kamij Sen-Sans
Dance macabre za violinu i klavir

Biografije:
Isidora Dramićanin (1994, Beograd) je zavšrila MŠ Kosta Manojlović u Zemunuu klasi prof. Sande Dramićanin. Početkom srednje škole je radila sa prof. Draganom Jovanovićem do njegove. Student je na FMU kod prof. Ivane Žikić-Aćimoski. Od 2014. godine pohađa Interpretativni studio violine prof. Dejana Mihailovića. Osvojila je nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima kao solista (Srbija, Francuska, Bugarska), kao i u kamernim ansamblima (Srbija, Italija). Godine 2011. je sa trijom Dolce osvojila nagradu laureata na republičkom takmičenju. Iste godine je, kao solista, osvojila nagradu za najboljeg izvođača na Memorijalnom festivalu Ljubivoja Nikolića.
Od 2010. godine je bila koncertmajstor školskog orkestra sa kojim je imala nestupe u zemlji i inostranstvu (Minhen, Krf, Moskva, Sarajevo, Budimpešta, Banja Luka, Ohrid, Volos). Sa istim orkestrom nastupala je i kao solista. Učestvovala je u radu međunarodnog orkestra CEI (2010), sa kojim je išla na dve turneje po Italiji, pod rukovodstvom dirigenta Igora Koretija.
Član je gudačkog ansambla Taurunum sa kojim je osvojila tri prve republičke nagrade i specijalnu nagradu na takmičenju mladih talenata Srbije pod pokroviteljstvom muzičkog centra Gvarnerijus. Zajedno su izveli preko 100 koncerata u zemlji i inostranstvu. Od 2013. godine je koncertmajstor ovog ansambla. Od 2013. godine svira u Kamernom jevrejskom orkestru, sa kojima je imala koncerte na Kolarcu i u Zagrebu.
Kao solista je nastupala u svim značajnim salama u Beogradu.

Natalija Mladenović je počela da uči klavir sa pet godina u rodnom gradu Samari (Rusija). Od jedanaeste godine pohađala je Centralnu specijalnu muzičku školu pri konzervatorijumu Čajkovski u Moskvi, gde su joj profesori bili Vladimir Bunjin i Anatolij Rjabov. Sa sedamnaest godina je primljena na Moskovski državni konzervatorijum Čajkovski, gde je studirala u klasama Larise Djedove i Jevgenija Malinjina. Diplomirala je 1996. godine sa odličnim uspehom, i stekla zvanje magistra umetnosti. Nastupala je širom nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, Nemačke, Švajcarcke, Francuske, Bugarske, Crne Gore i Hrvatske. Kao solista je nastupila sa orkestom Samarske filharmonije i orkestrom RTS-a, pod upravom Angela Šureva i Bojana Suđića. Učestvovala je u izvođenju opere Zora D. Isidore Žebeljan u Beogradu, Somboru, Zagrebu i Rijeci. Sarađivala je sa istaknutim čelistima kao što su Kiril Rodin, Stefan Popov, Aleksandar Buzlov, Mark Kope i violinistima Sretenom Krstićem, Matejom Marinkovićem, Draganom Lawford, Raulom Garsijom Marianom i Srđanom Grujićem. Bila je klavirski saradnik na Javnom času Miše Majskog u Beogradu . Učestvovala je na festivalima BEMUS, NOMUS, NIMUS, Čelo fest i Međunarodna tribina kompozitora. Bila je angažovana kao oficijelni klavirski saradnik na takmičenju Muzičke omladine. Deluje kao viši umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Loading...