Концерт виолинисткиње Исидоре Драмићанин и пијанисткиње Наталије Младеновић

30.03.2015, 20:00.
blank-image

Исидора Драмићанин је студенткиња ФМУ и полазница Интерпретативног студија виолине проф. Дејана Михаиловића.

Програм:
Волфганг Амадеус Моцарт
Соната за виолину и клавир бр. 32 у Бе-дуру, КВ 454
Largo-Allegro
Andante
Allegretto

Јоханес Брамс
Соната за виолину и клавир у А-дуру, оп. 100
Allegro amabile
Andante tranquillo- Vivace
Allegretto grazioso (quasi Andante)

Камиј Сен-Санс
Dance macabre за виолину и клавир

Биографије:
Исидора Драмићанин (1994, Београд) је завшрила МШ Коста Манојловић у Земунуу класи проф. Санде Драмићанин. Почетком средње школе је радила са проф. Драганом Јовановићем до његове. Студент је на ФМУ код проф. Иване Жикић-Аћимоски. Од 2014. године похађа Интерпретативни студио виолине проф. Дејана Михаиловића. Освојила је награде на републичким и међународним такмичењима као солиста (Србија, Француска, Бугарска), као и у камерним ансамблима (Србија, Италија). Године 2011. је са тријом Долце освојила награду лауреата на републичком такмичењу. Исте године је, као солиста, освојила награду за најбољег извођача на Меморијалном фестивалу Љубивоја Николића.
Од 2010. године је била концертмајстор школског оркестра са којим је имала неступе у земљи и иностранству (Минхен, Крф, Москва, Сарајево, Будимпешта, Бања Лука, Охрид, Волос). Са истим оркестром наступала је и као солиста. Учествовала је у раду међународног оркестра ЦЕИ (2010), са којим је ишла на две турнеје по Италији, под руководством диригента Игора Коретија.
Члан је гудачког ансамбла Таурунум са којим је освојила три прве републичке награде и специјалну награду на такмичењу младих талената Србије под покровитељством музичког центра Гварнеријус. Заједно су извели преко 100 концерата у земљи и иностранству. Од 2013. године је концертмајстор овог ансамбла. Од 2013. године свира у Камерном јеврејском оркестру, са којима је имала концерте на Коларцу и у Загребу.
Као солиста је наступала у свим значајним салама у Београду.

Наталија Младеновић је почела да учи клавир са пет година у родном граду Самари (Русија). Од једанаесте године похађала је Централну специјалну музичку школу при конзерваторијуму Чајковски у Москви, где су јој професори били Владимир Буњин и Анатолиј Рјабов. Са седамнаест година је примљена на Московски државни конзерваторијум Чајковски, где је студирала у класама Ларисе Дједове и Јевгенија Малињина. Дипломирала је 1996. године са одличним успехом, и стекла звање магистра уметности. Наступала је широм некадашњег Совјетског Савеза, Немачке, Швајцарцке, Француске, Бугарске, Црне Горе и Хрватске. Као солиста је наступила са оркестом Самарске филхармоније и оркестром РТС-а, под управом Ангела Шурева и Бојана Суђића. Учествовала је у извођењу опере Зора Д. Исидоре Жебељан у Београду, Сомбору, Загребу и Ријеци. Сарађивала је са истакнутим челистима као што су Кирил Родин, Стефан Попов, Александар Бузлов, Марк Копе и виолинистима Сретеном Крстићем, Матејом Маринковићем, Драганом Лаwфорд, Раулом Гарсијом Марианом и Срђаном Грујићем. Била је клавирски сарадник на Јавном часу Мише Мајског у Београду . Учествовала је на фестивалима БЕМУС, НОМУС, НИМУС, Чело фест и Међународна трибина композитора. Била је ангажована као официјелни клавирски сарадник на такмичењу Музичке омладине. Делује као виши уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте Факултета музичке уметности у Београду.

Loading...