Koncert pijanistkinje Sanje Vukosavljević-Milenić

23.03.2015, 21:00.
blank-image

Sanja Vukosavljević-Milenić je pijanistkinja i profesorka klavira na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Beogradskoj publici će se predstaviti delima Baha, Stankovića i Prokofjeva.

Program:
Johan Sebastijan Bah / Karl Tauzig
Tokata i fuga u de-molu, BWV 565

Kornelije Stanković
Varijacije na temu Što se bore misli moje, op. 6

Sergej Prokofjev
Sonata br. 9 u Ce-duru, op. 103

Biografija:
Sanja Vukosavljević-Milenić je diplomirala 1990. godine, a magistrirala tri godine kasnije na odseku za klavir FMU u Beogradu, u klasi prof. Mirjane Šuice-Babić.
Koncertirala je u Beogradu, Kragujevcu i drugim gradovima Srbije, Kotoru, Sarajevu i učestvovala na većim muzičkim festivalima Srbije, kao što su OKTOH, NOMUS, Muzička jesen i Memorijal Emil Hajek. Svirala je sa orkestrom Beogradske filharmonije, sa orkestrom FMU iz Beograda i sa orkestrom FILUM-a iz Kragujevca. Učestvovala je i nagrađivana na mnogim pijanističkim takmičenjima. Repertoarsku raznovrsnost karakteriše orijentacija ka savremenoj muzici, a naročito ka izvođenju dela srpskih autora 20. i 21. veka.
Od 2010. godine, nastupa u kamernom ansamblu Kamerna banda, koji izvodi dela savremenih srpskih kompozitora. Ovaj ansambl je ostvario brojne zapažene koncerte i nastupe u Srbiji, Crnoj Gori (Festival Barski ljetopis), BiH i Italiji (Međunarodni festival Musiche in mostra, Galleria d’Arte Moderna di Torino – koncert pod nazivom Srpska muzika).

Loading...