Концерт пијанисткиње Сање Вукосавлјевић-Миленић

23.03.2015, 21:00.
blank-image

Сања Вукосавлјевић-Миленић је пијанисткиња и професорка клавира на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Београдској публици ће се представити делима Баха, Станковића и Прокофјева.

Програм:
Јохан Себастијан Бах / Карл Таузиг
Токата и фуга у де-молу, BWV 565

Корнелије Станковић
Варијације на тему Што се боре мисли моје, оп. 6

Сергеј Прокофјев
Соната бр. 9 у Це-дуру, оп. 103

Биографија:
Сања Вукосавлјевић-Миленић је дипломирала 1990. године, а магистрирала три године касније на одсеку за клавир ФМУ у Београду, у класи проф. Мирјане Шуице-Бабић.
Концертирала је у Београду, Крагујевцу и другим градовима Србије, Котору, Сарајеву и учествовала на већим музичким фестивалима Србије, као што су ОКТОХ, НОМУС, Музичка јесен и Меморијал Емил Хајек. Свирала је са оркестром Београдске филхармоније, са оркестром ФМУ из Београда и са оркестром ФИЛУМ-а из Крагујевца. Учествовала је и награђивана на многим пијанистичким такмичењима. Репертоарску разноврсност карактерише оријентација ка савременој музици, а нарочито ка извођењу дела српских аутора 20. и 21. века.
Од 2010. године, наступа у камерном ансамблу Камерна банда, који изводи дела савремених српских композитора. Овај ансамбл је остварио бројне запажене концерте и наступе у Србији, Црној Гори (Фестивал Барски лјетопис), БиХ и Италији (Међународни фестивал Мусицхе ин мостра, Галлериа д’Арте Модерна ди Торино – концерт под називом Српска музика).

Loading...