Koncert soprana Pamele Kiš Ignjatov i pijanistkinje Maje Grujić

23.02.2015, 20:00.
blank-image

Na koncertu će se predstaviti novosadske umetnice Pamela Kiš i Maja Grujić izvodeći dela italijanskih, španskih, portugalskih, francuskih i domaćih autora.

Program:
Đoakino Rosini
L’ invito, bolero za glas i klavir iz zbirke Muzičke večeri

Đuzepe Verdi
Arrigo! ah parli a un core, arija Elene iz opere Sicilijanske večeri

Davorin Jenko
Neka plače ko mora iz komada Seoski lola

Arturo Buci-Peča
Mal d’ amore

Alfredo Katalani
Ebben?… Ne andrò lontano, arija Vali iz opere Vali

Mihal Lorenc
Ave Maria

Hoze Serano
El carro del sol

Anonimni autor
Gaivota – portugalska pesma

Leo Delib
Les Filles De Cadix

Augustin Lara
Granada

Biografije:
Pamela Kiš Ignjatov je obrazovanje započela u muzičkoj školi u Novom Kneževcu. Srednju muzičku školu je završila u Subotici (Odsek klavira u klasi prof. Marije Sekelj i Odsek solo pevanja u klasi prof. Emilije Barat). Bila je dobitnica nagrade Izvršnog veća Vojvodine za najtalentovaniju učenicu iz oblasti muzike, kao i posebne diplome prestolonaslednika Karađorđevića. Završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, Odsek solo pevanja u klasi prof. mr Milice Stojadinović, u čijoj klasi je završila i master studije.
Održala je solističke koncerte u zemlji i inostranstvu (Lisabon). Snimila CD u saradnji sa prof. Marinom Apostolović. Nastupala je na televiziji RTV i RTS. Koncertirala je sa Akademskim simfonijskim orkestrom, kao i sa kamernim orkestrom Ars Opera.
Godine 2009. bila je izabrana da peva glavnu ulogu u Hajdnovoj operi Le Pescatrici u Mađarskoj. Operu je snimala Mađarska nacionalna televizija. Nastupala je na festivalu Tisin cvet čiji je umetnički direktor prof. Aleksandar S. Vujić. Od 2012.godine je solista Kamernog muzičkog društva u Novom Sadu čiji je direktor Miodrag Milanović. Prošle godine je premijerno nastupila u monooperi Očekivanje M.Tariverdijeva u Novom Sadu, kao i na pretpremijeri u Novom Kneževcu. Takođe je pevala glavne uloge i u operama Proba za operu i Abu Hasan u Srpskom narodnom pozorištu.
Povodom 100 godina od smrti kompozitora Davorina Jenka, je nastupila na koncertu Davorije Davorina Jenka u Srpskom narodnom pozorištu i u Sloveniji. Sarađivala je sa eminentnim operskim pevačima, kao što su Timoti Benč, Rozmari Hardi i Gvin Gejer (Metropoliten opera).
Od 2010. godine radi kao stručni saradnik-asistent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na Katedri za solo pevanje. Prošle godine imenovana je u zvanje višeg stručnog saradnika.

Maja Grujić završila je srednju muzičku školu Isidor Bajić u Novom Sadu u klasi prof. Lidije Nikolić. Diplomirala je na FMU u Beogradu u klasi prof. Zorice Dimitrijević-Stošić. Specijalističke studije iz kamerne muzike završila je 1995. godine u klasi prof. Olivere Đurđević. Posebno interesovanje za korepeticiju i klavirsku saradnju pokazala je kao student kada je u svojstvu studenta demonstratora u;estvovala u radu sa solo pevačima u klasi prof. Biserke Cvejić. Dobitnik je specijalne nagrade iz fonda Radmila Đorđević na FMU, za perspektivnog klavirskog saradnika u radu sa pevačima. Održala je brojne koncerte u većim centrima u zemlji , a nastupala je i u Parizu, Dortmundu i Lisabonu. Snimala je za Televiziju i Radio Novi Sad i Televiziju i Radio Beograd. Zaposlena je kao samostalni stručni saradnik – korepetitor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Delovala je u klasama prof Vere Kovač-Vitkai i prof. Biserke Cvejić, a sada u klasi prof. Milice Stojadinović.

Loading...