Концерт сопрана Памеле Киш Игњатов и пијанисткиње Маје Грујић

23.02.2015, 20:00.
blank-image

На концерту ће се представити новосадске уметнице Памела Киш и Маја Грујић изводећи дела италијанских, шпанских, португалских, француских и домаћих аутора.

Програм:
Ђоакино Росини
L’ invito, болеро за глас и клавир из збирке Музичке вечери

Ђузепе Верди
Arrigo! ah parli a un core, арија Елене из опере Сицилијанске вечери

Даворин Јенко
Нека плаче ко мора из комада Сеоски лола

Артуро Буци-Печа
Mal d’ amore

Алфредо Каталани
Ebben?… Ne andrò lontano, арија Вали из опере Вали

Михал Лоренц
Ave Maria

Хозе Серано
El carro del sol

Анонимни аутор
Gaivota – португалска песма

Лео Делиб
Les Filles De Cadix

Аугустин Лара
Гранада

Биографије:
Памела Киш Игњатов је образовање започела у музичкој школи у Новом Кнежевцу. Средњу музичку школу је завршила у Суботици (Одсек клавира у класи проф. Марије Секељ и Одсек соло певања у класи проф. Емилије Барат). Била је добитница награде Извршног већа Војводине за најталентованију ученицу из области музике, као и посебне дипломе престолонаследника Карађорђевића. Завршила је Академију уметности у Новом Саду, Одсек соло певања у класи проф. мр Милице Стојадиновић, у чијој класи је завршила и мастер студије.
Одржала је солистичке концерте у земљи и иностранству (Лисабон). Снимила ЦД у сарадњи са проф. Марином Апостоловић. Наступала је на телевизији РТВ и РТС. Концертирала је са Академским симфонијским оркестром, као и са камерним оркестром Арс Опера.
Године 2009. била је изабрана да пева главну улогу у Хајдновој опери Ле Песцатрици у Мађарској. Оперу је снимала Мађарска национална телевизија. Наступала је на фестивалу Тисин цвет чији је уметнички директор проф. Александар С. Вујић. Од 2012.године је солиста Камерног музичког друштва у Новом Саду чији је директор Миодраг Милановић. Прошле године је премијерно наступила у моноопери Очекивање М.Таривердијева у Новом Саду, као и на претпремијери у Новом Кнежевцу. Такође је певала главне улоге и у операма Проба за оперу и Абу Хасан у Српском народном позоришту.
Поводом 100 година од смрти композитора Даворина Јенка, је наступила на концерту Даворије Даворина Јенка у Српском народном позоришту и у Словенији. Сарађивала је са еминентним оперским певачима, као што су Тимоти Бенч, Розмари Харди и Гвин Гејер (Метрополитен опера).
Од 2010. године ради као стручни сарадник-асистент на Академији уметности у Новом Саду, на Катедри за соло певање. Прошле године именована је у звање вишег стручног сарадника.

Маја Грујић завршила је средњу музичку школу Исидор Бајић у Новом Саду у класи проф. Лидије Николић. Дипломирала је на ФМУ у Београду у класи проф. Зорице Димитријевић-Стошић. Специјалистичке студије из камерне музике завршила је 1995. године у класи проф. Оливере Ђурђевић. Посебно интересовање за корепетицију и клавирску сарадњу показала је као студент када је у својству студента демонстратора у;ествовала у раду са соло певачима у класи проф. Бисерке Цвејић. Добитник је специјалне награде из фонда Радмила Ђорђевић на ФМУ, за перспективног клавирског сарадника у раду са певачима. Одржала је бројне концерте у већим центрима у земљи , а наступала је и у Паризу, Дортмунду и Лисабону. Снимала је за Телевизију и Радио Нови Сад и Телевизију и Радио Београд. Запослена је као самостални стручни сарадник – корепетитор на Академији уметности у Новом Саду. Деловала је у класама проф Вере Ковач-Виткаи и проф. Бисерке Цвејић, а сада у класи проф. Милице Стојадиновић.

Loading...