СЕТИ СЕ – Концерт посвећен малим херојима који се боре против рака

15.02.2015, 12:00.
blank-image

Светски дан деце оболеле од рака – 15. фебруар, обележава се ове године широм Србије под слоганом „Сети се! Сваки дан!“
Национално удружење родитеља деце оболеле од рака, обележава и ове године Светски дан деце оболеле од рака, концертом који ће у ПОП УП простору у приземљу Културног центра Београда одржати композитор Александар Симић са својим ансамблом Серафими и бројним гостима. Концерт се одржава у организацији Музичке омладине Београда и КЦБ и представља наставак Симићеве кампање Ноте из Срца, као иницијативе за бесплатне културне садржаје посвећене нашим старим, сиромашним, болесним или хендикепираним грађанима. Иницијатива, осим употпуњавања садржаја њихових живота, има за циљ и осветљавање проблема са којима се суочавају поменуте групе, а које је потребно ставити у жижу јавности ради њиховог ефикаснијег решавања и анимирања целокупне заједнице и релевантних институција које у томе могу помоћи.
У једночасовном програму који ће преносити Први програм Радио Београда, наступиће различити ансамбли изводећи музичко сценске нумере уклопљене у контекст и поруке целе манифестације, након чега ће сви окупљени прећи на плато Трга републике, одакле ће симболично ка небу послати стотине балона, што је начин на који ће се дан деце оболеле од ове опаке болести обележавати широм Србије.

Програм:
12.00 – Културни центар Београда, ПОП УП
Ноте из срца – Александар Симић и Серафими
Концерт посвећен малим херојима који се боре против рака
13.00 – Трг републике
Пуштање балона подршке широм Србије

Учесници:
Јелена Адамовић – виолина, Невена Коњевић – виолончело, Јелена Гавриловић – вокал, Растко Узуновић – кларинет, Арион Петровски – перкусије, Даша Илић, клавир (к.г.), Јелена Такић – песникиња, Александра Лојић – балерина, Ђорђе Каурин – мађионицар, Кловнови лекари и Александар Симић – клавир

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака, НУРДОР основано је 2003. године у Београду и од тада свакодневно брине о деци оболелој од рака и родитељима из целе Србије. Заједно са родитељима, лекарима, медицинским особљем и свим људима добре воље олакшава животе деци оболелој од рака и њиховим најближима пружајући психо-социјалну подршку, помоћ у остваривању законских права, обезбеђујући најсавременије услове на хемато-онколошким одељењима, едукујући родитеље, децу, медицинско особље, волонтере и ширу јавност. Удружење је члан Међународног удружења родитеља деце оболеле од рака – ЦЦИ (Цхилдхоод Цанцер Интернатионал), која блиско сарађује са Светским друштвом педијатријске онкологије, СИОП (Интернатионал Социетy оф Паедриатиц Онцологy).

Loading...