Koncert pijanistkinje Milice Pekmezović

09.02.2015, 20:00.
blank-image

Na koncertu mlade pijanistkinje Milice Pekmezović će nastupiti i gošće, flautistkinja Ana Radoičić i oboistkinja Hristina Kovačević.

Program:
Klod Debisi
Svita za klavir
Preludijum
Sarabanda
Tokata

Žan Mišel Damaz
Prvi i drugi stav Trija za flautu, obou i klavir
Molto Moderato – Allegro
Allegretto con spirito

Sergej Rahmanjinov
Prelid u de–molu, op. 23, br. 3

Prelid Ge–duru, op. 32, br. 5

Prelid u gis–molu, op. 32, br. 12

Biografije
Milica Pekmezović (Beograd, 1994) je osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla u MŠ Vatroslav Lisinski u klasi prof. Nataše Đurović i prof. Dušice Radulović. Školovanje je nastavila na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Marije Đukić. Dobitnik je brojnih nagrada na školskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima. Kao solista, član kamernih sastava i hora je nastupala u Kolarčevoj zadužbini, Domu vojske, SKC-u i u Sava centru.

Hristina Kovačević (Kragujevac, 1991) je završila osnovnu i SMŠ dr Miloje Milojević na Odseku za obou u klasi profesora Nenada Marinkovića, Katerine Krstić i Milana Jankovića. Ostvarila je uspehe na međunarodnom i republičkom takmičenju. Osnovne akademske studije je završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Vladimira Puškaša. Trenutno je student diplomskih akademskih studija na FMU u Beogradu u klasi van. prof. Dragana Lazića.
Kao član duvačkog kvinteta Ligneus Coloris nastupala je u okviru mnogih manifestacija u Novom Sadu i Sarajevu. Nastupala je sa orkestrom Kamerata, SO Akademije umetnosti u Novom Sadu i sa Banjalučkom filharmonijom. Učestvovala je na Festivalu mladih umetnika u Bajrojtu u Nemačkoj.

Ana Radoičić (Beograd, 1991) je završila OMŠ Vatroslav Lisinski i SMŠ Mokranjac u Beogradu. Diplomirala je na FILUM-u u klasi prof. Karolja Maročika, pod supervizijom prof. Janoša Balinta. Na četvrtoj godini studija proglašena je za najboljeg studenta na Odseku za flautu i harmoniku. Kao uspešan student dobitnik je stipendije fonda za mlade talente Dositeja.
Kao solista i član kamernih ansambala dobitnik je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Učestvovala na nastupima u Beogradu i Kragujevcu. Učestvovala je na festivalu Boljšoj (Mokra Gora, 2014). Od 2012. godine učestvuje u projektu Čarobna frula u Madlenianumu.

Loading...