Концерт пијанисткиње Милице Пекмезовић

09.02.2015, 20:00.
blank-image

На концерту младе пијанисткиње Милице Пекмезовић ће наступити и гошће, флаутисткиња Ана Радоичић и обоисткиња Христина Ковачевић.

Програм:
Клод Дебиси
Свита за клавир
Прелудијум
Сарабанда
Токата

Жан Мишел Дамаз
Први и други став Трија за флауту, обоу и клавир
Molto Moderato – Allegro
Allegretto con spirito

Сергеј Рахмањинов
Прелид у де–молу, оп. 23, бр. 3

Прелид Ге–дуру, оп. 32, бр. 5

Прелид у гис–молу, оп. 32, бр. 12

Биографије
Милица Пекмезовић (Београд, 1994) је основно и средње музичко образовање стекла у МШ Ватрослав Лисински у класи проф. Наташе Ђуровић и проф. Душице Радуловић. Школовање је наставила на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Марије Ђукић. Добитник је бројних награда на школским, републичким и међународним такмичењима. Као солиста, члан камерних састава и хора је наступала у Коларчевој задужбини, Дому војске, СКЦ-у и у Сава центру.

Христина Ковачевић (Крагујевац, 1991) је завршила основну и СМШ др Милоје Милојевић на Одсеку за обоу у класи професора Ненада Маринковића, Катерине Крстић и Милана Јанковића. Остварила је успехе на међународном и републичком такмичењу. Основне академске студије је завршила на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Владимира Пушкаша. Тренутно је студент дипломских академских студија на ФМУ у Београду у класи ван. проф. Драгана Лазића.
Као члан дувачког квинтета Лигнеус Цолорис наступала је у оквиру многих манифестација у Новом Саду и Сарајеву. Наступала је са оркестром Камерата, СО Академије уметности у Новом Саду и са Бањалучком филхармонијом. Учествовала је на Фестивалу младих уметника у Бајројту у Немачкој.

Ана Радоичић (Београд, 1991) је завршила ОМШ Ватрослав Лисински и СМШ Мокрањац у Београду. Дипломирала је на ФИЛУМ-у у класи проф. Каролја Марочика, под супервизијом проф. Јаноша Балинта. На четвртој години студија проглашена је за најболјег студента на Одсеку за флауту и хармонику. Као успешан студент добитник је стипендије фонда за младе таленте Доситеја.
Као солиста и члан камерних ансамбала добитник је многобројних награда на домаћим и међународним такмичењима. Учествовала на наступима у Београду и Крагујевцу. Учествовала је на фестивалу Болјшој (Мокра Гора, 2014). Од 2012. године учествује у пројекту Чаробна фрула у Мадлениануму.

Loading...