Koncert violinistkinje Marije Radovanović i pijanistkinje Biserke Marović

02.02.2015, 20:00.
blank-image

Na koncertu će nam se predstaviti mlada violinistkinja Marija Radovanović, učenica OMŠ „Petar Konjović“

Program:
Georg Fridrih Teleman
Sonata fantazija br. 9 u ha-molu za solo violinu
Siciliana
Vivace
Allegro

Edvard Grig
Sonata za violinu i klavir br. 3 u ce-molu, op. 45
Allegro molto ed appassionato
Allegretto espressivo alla Romanza
Allegro animato

Petar Iljič Čajkovski
Meditacije iz Souvenir d’un lieu cher, op. 42

Pablo Sarasate
Introdukcija i tarantela, op. 43

Biografije:
Marija Radovanović (Beograd, 2001) je počela da svira violinu u OMŠ Petar Konjović u Beogradu u klasi prof. Dušice Mladenović. Na takmičenjima mladih violinista osvajala je mnoge nagrade i priznanja, a kao najznačajnije se izdvajaju prve nagrade na takmičenju Mladi virtuoz u Beogradu (2010, 2011), na V međunarodnom takmičenju gudača u Nišu (2011), na Smotri muzičkih talenata Srbije u Sremskim Karlovcima (2012, 2014) i na Republičkom takmičenju (2014), kao i treću nagradu na Međunarodnom takmičenju mladih muzičara Petar Konjović u Beogradu (2013).
Usavršavala se na majstorskim kursevima kod profesora Dejana Mihailovića i prof. Tatjane Balašove gde je proglašena za laureata radionice. Učestvovala je u projektu Artlink-Societe Generale ciklusa za mlade talente 2014. godine.
Nastupala je kao solista sa gudačkim orkestrom muzičke škole na koncertima povodom Dana škole (2011, 2012, 2013). Prvi solistički koncert održala je u februaru 2014. godine.

Biserka Marović muzičko obrazovanje započela je u Šapcu, a 1978. nastavila u Beogradu, u MŠ Davorin Jenko (kl. M. Matijević) i MŠ Josip Slavenski (kl. D. Šišmanović). Diplomirala je na FMU u klasi prof. Olge Jovanović. Od 1987. godine bavila se pedagoškim radom u MŠ Davorin Jenko, a od 1992. radi kao klavirski saradnik u SMŠ Kosta Manojlović u Zemunu i od 2013. u OMŠ Petar Konjović.
Sa učenicima je nastupala na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima (Usti nad Orlici, Brentoniko, Pariz, Barleta, Haskovo, Ohrid, Niš…). Od 2007. godine je stalni član i pratilac gudačkog kamernog ansambla Taurunum sa kojim je svirala na koncertima u Beogradu, Banja Luci, Ohridu, Volosu i na Mokroj Gori.
Više godina pratila je učesnike Međunarodne škole violine prof. Zorana Milenkovića, a sa Teofilom i porodicom Milenković svirala je u Beogradu, Novom Sadu i u Italiji, kao i na konkursu Mocart (Kvinto Vićentino).

Loading...