Koncert pijanistkinje Ane Kovačević

26.01.2015, 21:00.
blank-image

Mlada pijanistkinja Ana Kovačević je diplomirala i specijalizirala na FMU u Beogradu. Predstaviće nam se delima Šumana, Stravinskog i Rahmanjinova.

Program:
Robert Šuman
Fantazija u Ce-duru, op. 17
Durchaus phantastisch und leidenschaftlich vorzutragen
Massig – Durchaus energisch
Langsam getragen – Durchweg leise zu halten

Sergej Rahmanjinov
Jorgovan, op. 21 br. 5

Etida slika u ce-molu, op. 39, br. 7

Igor Stravinski
Tri fragmenta iz baleta Petruška
Ruska igra
Kod Petruške
Maslenica (Vašar)

Biografija:
Ana Kovačević (1988, Beograd) je diplomirala i specijalizirala na FMU u Beogradu, u klasi prof. Jokuthon Mihailovićje. Dobitnik je nagrade iz fonda Slobodanka Milošević-Savić za najboljeg studenta klavirskog odseka. Završila je OMŠ Vladimir Đorđević, kao đak generacije u klasi prof. Jelene Filotić i klavirski i teoretski odsek u SMŠ Josip Slavenski u klasi prof. Olge Bauer, sa nagradom za najbolji diplomski ispit.
Na brojnim takmičenjima osvajala je nagrade kao što su laureat na IX međunarodnom takmičenju Davorin Jenko (2012), II nagrada na IV međunarodnom konkursu Dimitar Nenov (2011) i I nagrada na Slobomir international music competition – disciplina klavirski duo (2009). U srednjoj školi je takođe osvojila prve nagrade na III Memorijal Dr Vojislav Vučković (2007), na Promenadi klavirskih talenata (2004-2007), u disciplini harmonija i muzički oblici na I otvoreno takmičenju Aleksandar Šaca Putnik (2007) i drugu nagradu na VIII festivalu mladih pijanista Šabac (2004).
Svirala je u značajnim salama u Beogradu. Nastupa kao solista i kamerni muzičar. Održala je solistički koncert u SKC-u (2014) i u Guarneriusu u okviru ciklusa FMU i Guarnerius nagrađuju (2013), a takođe je svirala na svečanom otvaranju Međunarodnog takmičenja D. Jenko, kao i na Odjecima Šopen Festa. Kao gost je svirala na završnom koncertu pobednika konkursa Maria Canals u Barseloni, kao i na OFF festivalu u okviru istog konkursa. Kao solista je nastupila s Razgradskom filharmonijom (dirigent Krasen Ivanov, 2011, Bugarska).
Takođe je zainteresovana za modernu klasičnu muziku i multimedijalne projekte. Učestvovala je u projektima Imaginarni pejzaži Džona Kejdža (KCB), Srédina sredina (Velika sala SKC-a), Tišina i ništa (Guarnerius), Tamerlan (Exit festival, 2010, Insurrection festival). S velikim entuzijazmom učestvuje u manifestacijama koje imaju za cilj promociju lepih umetnosti i klasične muzike (ciklus koncerata Ritam predgrađa u Sremčici – Galerija Sanja, 2013).

Loading...