Концерт пијанисткиње Ане Ковачевић

26.01.2015, 21:00.
blank-image

Млада пијанисткиња Ана Ковачевић је дипломирала и специјализирала на ФМУ у Београду. Представиће нам се делима Шумана, Стравинског и Рахмањинова.

Програм:
Роберт Шуман
Фантазија у Це-дуру, оп. 17
Durchaus phantastisch und leidenschaftlich vorzutragen
Massig – Durchaus energisch
Langsam getragen – Durchweg leise zu halten

Сергеј Рахмањинов
Јоргован, оп. 21 бр. 5

Етида слика у це-молу, оп. 39, бр. 7

Игор Стравински
Три фрагмента из балета Петрушка
Руска игра
Код Петрушке
Масленица (Вашар)

Биографија:
Ана Ковачевић (1988, Београд) је дипломирала и специјализирала на ФМУ у Београду, у класи проф. Јокутхон Михаиловићје. Добитник је награде из фонда Слободанка Милошевић-Савић за најбољег студента клавирског одсека. Завршила је ОМШ Владимир Ђорђевић, као ђак генерације у класи проф. Јелене Филотић и клавирски и теоретски одсек у СМШ Јосип Славенски у класи проф. Олге Бауер, са наградом за најбољи дипломски испит.
На бројним такмичењима освајала је награде као што су лауреат на ИX међународном такмичењу Даворин Јенко (2012), ИИ награда на ИВ међународном конкурсу Димитар Ненов (2011) и И награда на Слобомир интернатионал мусиц цомпетитион – дисциплина клавирски дуо (2009). У средњој школи је такође освојила прве награде на ИИИ Меморијал Др Војислав Вучковић (2007), на Променади клавирских талената (2004-2007), у дисциплини хармонија и музички облици на И отворено такмичењу Александар Шаца Путник (2007) и другу награду на ВИИИ фестивалу младих пијаниста Шабац (2004).
Свирала је у значајним салама у Београду. Наступа као солиста и камерни музичар. Одржала је солистички концерт у СКЦ-у (2014) и у Гуарнериусу у оквиру циклуса ФМУ и Гуарнериус награђују (2013), а такође је свирала на свечаном отварању Међународног такмичења Д. Јенко, као и на Одјецима Шопен Феста. Као гост је свирала на завршном концерту победника конкурса Мариа Цаналс у Барселони, као и на ОФФ фестивалу у оквиру истог конкурса. Као солиста је наступила с Разградском филхармонијом (диригент Красен Иванов, 2011, Бугарска).
Такође је заинтересована за модерну класичну музику и мултимедијалне пројекте. Учествовала је у пројектима Имагинарни пејзажи Џона Кејџа (КЦБ), Срéдина средина (Велика сала СКЦ-а), Тишина и ништа (Гуарнериус), Тамерлан (Еxит фестивал, 2010, Инсуррецтион фестивал). С великим ентузијазмом учествује у манифестацијама које имају за циљ промоцију лепих уметности и класичне музике (циклус концерата Ритам предграђа у Сремчици – Галерија Сања, 2013).

Loading...