Koncert kvinteta „Tanguango“

19.01.2015, 21:00.
blank-image

Kvintet Tanguango osnovale su 2013. godine mlade akademske umetnice Sonja Lukić (klavir), Jelena Adamović (violina), Ljubica Damčević (violina), Milana Benedek (gitara) i Milena Radićanin (harmonika) uz saradnju i podršku Instituta „Tango Natural“ iz Beograda.
Tango muzikom počele su da se bave još u srednjoškolskim danima svirajući u orkestru Tango Juventud pod dirigentskom palicom bandoneoniste i profesora Aleksandra Nikolića. Već 2007. godine, sa pomenutim orkestrom, osvojile su I nagradu na takmičenju u italijanskom gradu Kastelfidardu, u kategoriji za muziku Astora Pjacole. Nakon toga, karijere im se razvijaju odvojeno. Međutim, nekoliko godina kasnije, ove dobitnice brojnih pojedinačnih muzičkih nagrada forimiraju kvintet Tanguango koji osim muzike Pjacole, izvodi i tradicionalne tango numere Karlosa Gardela, Anibala Troila, Osvalda Puljezea, Fransiska Kanara i drugih kompozitora.
Među brojnim nastupima ističu se nastupi na BELEF-u, Festivalu Belgrade Tango Encuentro, Montenegro summer tango camp, Tango neutral vikendu, Mikser Tango Festivalu, Festivalu KULT, kao i samostalni koncerti u SANU, Guarneirusu i Muzeju nauke i tehnike.

Program:
Astor Pjacola
Lo Que Vendrá

Luz y Sombra


Invierno Porteño


Oblivion

Herardo Matos Rodrigez
La Cumparsita

Alfredo de Angelis
Pregonera

Anibal Troilo
Romance de Barrio

Une Chaumiere et Un Coeur

Osvlad Puljeze
La Yumba

Astor Pjacola
Adios Nonino

Fievre

Soledad

Aleksandar Simić
Tango para ella (Tango za nju)

Astor Gardel
Milonga del 900

Huliano Plasa
Nocturna

Loading...