Koncert violinistkinje Jovane Stošić i pijanistkinje Tee Andrijić

12.01.2015, 20:00.
blank-image

Jovana Stošić i Tea Andrijić predstaviće nam se programom francuskih autora, delima F. Pulenka i S. Franka

Program:
Fransis Pulenk
Sonata za violinu i klavir, FP 119
Allegro con fuoco
Intermezzo – Très lent et calme
Presto tragico

Sezar Frank
Sonata za violinu i klavir u A-duru, M. 8
Allegretto ben moderato
Allegro
Recitativo – Fantasia. Ben moderato – molto lento
Allegretto poco mosso

Biografije:
Jovana Stošić (1992, Ćuprija) počela je da svira violinu sa 6 godina u Školi za muzičke talente u Ćupriji, gde je završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje u klasi prof. Tatjane Bošković. U ime Kraljevskog doma Karađorđevića joj je na Belom dvoru uručena nagrada za učenika generacije. Takođe je dobitnik nagrade za najbolji diplomski ispit u SZMT. Nastupala je na koncertima škole u zemlji i inostranstvu, gde je nastupala kao solista, kamerni muzičar i koncertmajstor školskog orkestra. Osnovne i Master akademske studije je završila na FMU u Beogradu u klasi red. prof. Gordane Matijević-Nedeljković. Trenutno je student specijalističkih studija na FMU u Beogradu. Dobitnik je austrijske stipendije za usavršavanje u Austriji na Internacionalnoj letnjoj akademija Prag-Wien-Budapest. Dobitnik je nagrade iz fondacije Merima Dragutinović kao najbolji diplomirani student violine studijskog programa gudačkih instrumenata u akademskoj godini 2012/13. Nastupala je u Srbiji, Sloveniji, Austriji i Italiji.
Kao student je nastupala na koncertima Katedre za gudačke instrumente, kao i na brojnim koncertima klase. Tokom studija je počela da svira u BGO Dušan Skovran.

Tea Andrijić (1987, Beograd) je završila nižu i srednju muzičku školu u klasama prof. Tijane Dimitrijević i prof. Esme Musić u MŠ Mokranjac u Beogradu. Diplomirala je sa najvišom ocenom na FMU u Beogradu 2009. godine u klasi prof. Ninoslava Živkovića. Tokom školovanja je nastupala kao solista i kamerni muzičar na koncertima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Zaposlena je u Školi za muzičke talente u Ćupriji.

Loading...