Премијера филма ЧОВЕК ДЕЛФИН

15.12.2017-17.12.2017, 19:00

Премијером документарног филма Човек делфин (Dolphin Man), редитеља Лефтериса Каритоса, у петак 15. децембра у 19 часова у Дворани културног центра Београда, биће отворен 21. Међународни фестивал подводног филма.

Човек делфин је документарац о Жаку Мајолу, једном од пионира у сада већ популарном спорту – роњењу на дах. „Гениј роњења“, његов спектакуларан и узбудљив живот и границе које је померао, инспирисао је и Лик Бесона да сними филм Велико плаветнило, који је својевремено оборио све границе гледаности и постао један од култних филмова у коме су брилијантне улоге остварили Жан-Марк Бар, Жан Рено и Розана Аркет.
Уз нарацију Жан-Марк Бара, глумца који је успешно портретисао Мајола у Великом плаветнилу, филм Човек делфин проткан је ретком филмском архивом од 50-их па надаље, уз запањујућу савремену подводну фотографију. Портрет човека који је досегао границе људског тела и ума приказан је кроз приче, разговоре и дружења од Медитерана до Јапана, од Индије до Бахама, са његовом децом Доти и Жан Жаком, као и светским шампионима у роњењу на дах Вилијамом Трубриџом, Меган Хини-Гриер и Умбертом Пелизаријем.
Филм се приказује у оквиру пројекта Moving Docs, а подржан је од стране Creative Europe – Media –  програма.

Карте за отварање по цени од 300 динара доступне су на благајни Дворане културног центра Београда.

Loading...