Koncert Gudačkog kvarteta „Rocher“

14.11.2016, 20:00.
blank-image

Koncert u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije

Program:
Volfgang Amadeus Mocart
Prvi stav Male noćne muzike, K. 525
Allegro

Ludvig van Betoven
Prvi stav Simfonije br. 5
Allegro con brio

Johanes Brams
Mađarska igra br. 5

Žorž Bize
Marš toreadora iz opere Karmen

Stanko Šepić
Sjećanja

Petar Iljič Čajkovski
Valcer cveća iz baleta Krcko Oraščić

Vitorio Monti
Čardaš

Johan Štraus
Uvertira iz operete Slepi miš

Gudački kvartet Rocher
Radmila Vardalić, violina
Miljana Popović Materni, violina
Dejan Rokvić, viola
Katarina Stanković, violončelo

Prijatelj Kvarteta: umetnička radionica Tarisio majstora Miodraga V. Bogića

Muzička institucija Rocher osnovana je 2008. godine na inicijativu violinistkinje Radmile Vardalić i violiste Dejana Rokvića. Sve je počelo kao Duo Rocher, a kasnije se prošilo na istoimeni gudački kvartet bend, a 2014. godine je nastao kamerni orkestar koji je debitovao koncertom u Sava Centru. Danas svi ansambli čine Muzičku instituciju Rocher.
Ansambli beleže brojne koncerte u Beogradu (Sava centar, Kolarčeva zadužbina, SKC, Svečana sala Skupštine grada) i širom Srbije, kao i u inostranstvu. Izdvajaju se nastupi na festivalima Shopping Festival (Dubaij, 2012), festival u Hrvatskoj (Čakovec), 39. Majski muzički memorijal Josip Slavenski, SOMUS, festivali Tisin cvet, Šidsko kulturno leto, Međunarodni festival klasične muzike Vrnjci (Vrnjačka Banja), Noć muzeja (Sombor), Nušićijada (Ivanjica), Svetosavska akademija (Bogatić), Dani Beograda, Nišville, kao i koncerti u Bošnjačkom institutu u Sarajevu u okviru festivala Baščaršijske noći. Ansambli su sarađivali sa solistima kao što su pijanistkinja Moira Mikelini (Italija), mecosopran Blanka Tkalčić (Hrvatska), gitaristkinja Maja le Ru Obradović, bandoneonista Aleksandar Nikolić i mnogi drugi.
Ostvarili su trajne snimke za RTS kao i za lokalne radio i televizijske stanice. Repertoar Muzičke institucije Rocher čine dela klasičnog repertoara, popularne minijature, filmska muzika, tango, džez i evergrin standardi. Duo je izdao prvi CD sa delima klasične muzike, a potom i pet DVD izdanja uživo sa koncerata. U pripremi je i snimanje kompakt diska Benda sa tango i džez standardima.

Loading...