Концерт Гудачког квартета „Rocher“

14.11.2016, 20:00.
blank-image

Концерт у сарадњи са Удружењем музичких уметника Србије

Програм:
Волфганг Амадеус Моцарт
Први став Мале ноћне музике, К. 525
Allegro

Лудвиг ван Бетовен
Први став Симфоније бр. 5
Allegro con brio

Јоханес Брамс
Мађарска игра бр. 5

Жорж Бизе
Марш тореадора из опере Кармен

Станко Шепић
Сјећања

Петар Иљич Чајковски
Валцер цвећа из балета Крцко Орашчић

Виторио Монти
Чардаш

Јохан Штраус
Увертира из оперете Слепи миш

Гудачки квартет Rocher
Радмила Вардалић, виолина
Миљана Поповић Матерни, виолина
Дејан Роквић, виола
Катарина Станковић, виолончело

Пријатељ Квартета: уметничка радионица Тарисио мајстора Миодрага В. Богића

Музичка институција Rocher основана је 2008. године на иницијативу виолинисткиње Радмиле Вардалић и виолисте Дејана Роквића. Све је почело као Дуо Роцхер, а касније се прошило на истоимени гудачки квартет бенд, а 2014. године је настао камерни оркестар који је дебитовао концертом у Сава Центру. Данас сви ансамбли чине Музичку институцију Роцхер.
Ансамбли бележе бројне концерте у Београду (Сава центар, Коларчева задужбина, СКЦ, Свечана сала Скупштине града) и широм Србије, као и у иностранству. Издвајају се наступи на фестивалима Схоппинг Фестивал (Дубаиј, 2012), фестивал у Хрватској (Чаковец), 39. Мајски музички меморијал Јосип Славенски, СОМУС, фестивали Тисин цвет, Шидско културно лето, Међународни фестивал класичне музике Врњци (Врњачка Бања), Ноћ музеја (Сомбор), Нушићијада (Ивањица), Светосавска академија (Богатић), Дани Београда, Нишвилле, као и концерти у Бошњачком институту у Сарајеву у оквиру фестивала Башчаршијске ноћи. Ансамбли су сарађивали са солистима као што су пијанисткиња Моира Микелини (Италија), мецосопран Бланка Ткалчић (Хрватска), гитаристкиња Маја ле Ру Обрадовић, бандонеониста Александар Николић и многи други.
Остварили су трајне снимке за РТС као и за локалне радио и телевизијске станице. Репертоар Музичке институције Роцхер чине дела класичног репертоара, популарне минијатуре, филмска музика, танго, џез и евергрин стандарди. Дуо је издао први ЦД са делима класичне музике, а потом и пет ДВД издања уживо са концерата. У припреми је и снимање компакт диска Бенда са танго и џез стандардима.

Loading...