Концерт полазника Мастер арт академије

21.11.2016, 21:00.
blank-image

По завршетку мајсторских курсева професора виолончела из Беча Георга Баића и уочи почетка новог курса професора виолине Игора Ткачука (Белгија) Мастер арт академија вам представља најуспешније полазнике ових радионица које похађају наши најуспешнији млади музички таленти из целе Србије. Они су вишеструки добитници првих награда на домаћим и међународним такмичењима. Пракса курсева, које организује Мастер арт академија, јесте да угости музичаре и из иностранства, али и да на концерту, осим наших виртуоза чујемо и младе таленте из Француске и Белгије.

Програм:
Карл Бом   
Перпето мобиле
МИЛИЦА ЈОВАНОВИЋ, виолина
Класа: проф. Ксенија Пејовић

Жан-Батист Бревал
Први став Концерта у Де–дуру
РЕЉА МИТРОВИЋ, виолончело
Класа: проф. Данијела Милутиновић и Предраг Лазаревић

Фриц Крајслер         
Сичилијано и Ригодон
ТАРА ЛАБАН, виолина
Класа: проф. Ана Весков

Едвард Лало 
Први став Шпанске симфоније
СОФИЈА ДОДИГ, виолина
Класа: проф. Јелена Коматина

Вилијам Хенри Сквир              
Тарантела
ДУЊА ДРАГИЋЕВИЋ, виолончело
Класа: проф. Данијела Милутиновић и Предраг Лазаревић

Мануел де Фаља          
Шпански плес
ЈАНА ЈАКОВЉЕВИЋ, виолина
Класа проф. Драгутин Младеновић

Николо Паганини        
Ла кампанела
ВЕРОНИКА МОНА БОГИЋ, виолина
Класа: проф. Ана Богић

Пабло де Сарасате    
Циганске мелодије
ЈОВАНА УДОВИЋ, виолина
Класа: проф. Драгутин Младеновић

Јохан Себастијан Бах               
Соло партита за виолину у ха–молу
VII Tempo di Bourrée
VIII Double
СОФИЈА ГЛАВИЧИЋ, виолина
Класа: проф. Ана Весков

Јохан Себастијан Бах               
Први став Концерта за две виолине у де–молу
СОФИЈА ГЛАВИЧИЋ, I виолина
ВЕРОНИКА МОНА БОГИЋ, II виолина

КЛАВИРСКИ САРАДНИЦИ:
Бојана Вујашковић
Бисерка Маровић
Радан Јовановић

Мастер арт академија је основана у децембру 2014. године, са циљем да окупи на једном месту што већи број младих музичких уметника, пружајући им паралелно необходна додатна усавршавања ван њихових матичних школа. Активности удружења заснивају се, између осталог, и на промоцији наших најперспективнијих младих талената. Они, као добитници вишеструких признања на домаћим и међународним фестивалима и такмичењима, заслужују да широј јавности и концертно чешће презентују своја искуства стечена у раду са најбољим менторима. До сада су млади музичари, окупљени око Мастер арт академије, одржали преко 100 концерата широм земље, такмичили су се на домаћим и међународним такмичењима, присуствовали су на стручним семинарима представљајући се као најперспективнији међу својим вршњацима.
Мастер арт академија својим активностима свесно скреће пажњу и на сјајне професоре, који својим пожртвовањем, ентузијазмом, радом и залагањем, свакодневно активно учествују у формирању савремене будуће музичке сцене, педагогије и културе уопште. Наступи најперспективнијих младих талената пружиће широј јавности могућност да упозна наше будуће солисте. Од њиховог детињства, а у налету све учесталијих музичких такмичења, концертна пракса на познатим подијумима, пружиће им необходну сигурност да што брже прерасту, ојачају и чврсто закораче на путу постанка, од ђака и студената, у професионалце и искусне музичке интерпретаторе.

Loading...