40 godina serije GRLOM U JAGODE – Obeležavanje jubileja!

28.10.2016-30.10, 17:49.
blank-image

Povodom Jubileja u Dvorani KCB-a očekuje vas svih 10 epizoda serije, razgovori sa autorima i glumcima, izložba fotografija i knjiga o seriji
Ove godine se navršava 40 godina od premijernog prikazivanja TV serije GRLOM U JAGODE (produkcija Radio-televizija Beograd), jedne od najboljih i najomiljenijih serija ikada snimljenih o Beogradu!

Kulturni centar Beograda, uz podršku Radio-televizije Srbije, Filmskog centra Srbije, Vulkan izdvaštva i Canon-a, obeležava ovaj jubilej u Dvorani Kulturnog centra Beograda, gde Vas od 28. do 30 oktobra 2016. očekuje svih 10 epizoda serije, razgovori sa autorima i glumcima, izložba fotografija i knjiga o seriji koju su priredili autori projekta Stefan Arsenijević i Maja Medić.

p r o g r a m

28 – 30. oktobar 2016.
Dvorana Kulturnog centra Beograda | Kolarčeva 6

PETAK, 28. OKTOBAR
• 20.00
SVEČANO OTVARANJE
Predstavljanje ekipe serije
Otvaranje izložbe
Predstavljanje knjige Grlom u jagode – 40 godina TV serije
Priredili: Maja Medić i Stefan Arsenijević
Izdavači: Kulturni centar Beograda i Vulkan izdavaštvo, Beograd, 2016.

• 21.00
Prva epizoda Stav o glavi
Godina 1960. Bane Bumbar živi u beogradskoj građanskoj porodici i ide u gimnaziju. Zaljubljuje se u novu školsku drugaricu Lepu i zbog nje privremeno ostavlja stalnu simpatiju Gocu. Uspeva da nabavi klizaljke i, pre svega zbog Lepe, odlazi na klizalište Tašmajdan.

Druga epizoda Život piše romane
Godina 1961. Bane Bumbar je opsednut svim vrstama umetnosti. Zaljubljuje se u devojku Divnu, koju slučajno sreće na groblju i sa kojom razmenjuje znanje iz poezije.

SUBOTA, 29. OKTOBAR
• 17.00
Treća epizoda Put u Rio
Godina 1962. Bane Bumbar je opsednut putovanjima. Ubeđen je da ga niko u porodici ne shvata i odlučuje da sa novim prijateljima sumnjivog vaspitanja pobegne iz Beograda i Jugoslavije.

Četvrta epizoda Okretne igre
Godina 1963. Bane Bumbar je opsednut okretnim igrama, naročito rokenrolom. Odlazi na kalemegdanske „Zvezdane noći“ i zaljubljuje se u najprimamljiviju devojku Sonju, ali ga ona prezre.

• 19.00
Razgovor sa publikom: Miki Manojlović, Bogdan Diklić, Zoran Simjanović

• 21.00
Peta epizoda One stvari
Godina 1964. Bane Bumbar čvrsto rešava da započne seksualni život. Sabira teoretska iskustva i zaljubljuje se u koleginicu sa Arhitektonskog fakulteta.

Šesta epizoda Spoljni izgled
Godina 1965. Bane Bumbar obraća izuzetnu pažnju na oblačenje i snobizam. Upoznaje i modnu kreatorku preko koje ulazi u naizgled čarobni svet ekstravagancije.

NEDELJA, 30. OKTOBAR

• 17.00
Sedma epizoda Nervoza srca
Godina 1966. Bane Bumbar i njegovo društvo, kao i mnogi Beograđani, odlaze na letovanje u Rovinj. Bane je ubeđen da je neizlečivo bolestan.

Osma epizoda Časovi vožnje
Godina 1967. Bane Bumbar i njegov drug Boca Čombe uspevaju da uz pomoć roditelja kupe polovnog fiću. Uče vožnju i stiču nova poznanstva. Na žalost, devojke i mladići oko njih imaju bolja vozila i više sreće – kako u vožnji tako i u „muvanju“.

• 19.00
Projekcija kratkog filma Srđana Karanovića Ma nemoj! koji je inspirisao seriju
Razgovor sa publikom: Srđan Karanović, Branko Cvejić, Gordana Marić

• 21.00
Deveta epizoda Glava ili pismo
Godina 1968. Bane Bumbar je već zreo student. Radi kao stjuart JAT-a i bolno shvata da ljudska sloboda zavisi i od zarađenog novca.

Deseta epizoda Dim iz dimnjaka
Godina 1969. Bane Bumbar rešava da se oženi jer mu je to jedini način da dođe do stana. Na svadbi u Motovunu svi mu čestitaju i govore da je, pošto se oženio, konačno postao čovek.

Loading...