40 година серије ГРЛОМ У ЈАГОДЕ – Обележавање јубилеја!

28.10.2016-30.10, 17:49.
blank-image

Поводом Јубилеја у Дворани КЦБ-а очекује вас свих 10 епизода серије, разговори са ауторима и глумцима, изложба фотографија и књига о серији
Ове године се навршава 40 година од премијерног приказивања ТВ серије ГРЛОМ У ЈАГОДЕ (продукција Радио-телевизија Београд), једне од најбољих и најомиљенијих серија икада снимљених о Београду!

Културни центар Београда, уз подршку Радио-телевизије Србије, Филмског центра Србије, Вулкан издваштва и Цанон-а, обележава овај јубилеј у Дворани Културног центра Београда, где Вас од 28. до 30 октобра 2016. очекује свих 10 епизода серије, разговори са ауторима и глумцима, изложба фотографија и књига о серији коју су приредили аутори пројекта Стефан Арсенијевић и Маја Медић.

п р о г р а м

28 – 30. октобар 2016.
Дворана Културног центра Београда | Коларчева 6

ПЕТАК, 28. ОКТОБАР
• 20.00
СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ
Представљање екипе серије
Отварање изложбе
Представљање књиге Грлом у јагоде – 40 година ТВ серије
Приредили: Маја Медић и Стефан Арсенијевић
Издавачи: Културни центар Београда и Вулкан издаваштво, Београд, 2016.

• 21.00
Прва епизода Став о глави
Година 1960. Бане Бумбар живи у београдској грађанској породици и иде у гимназију. Заљубљује се у нову школску другарицу Лепу и због ње привремено оставља сталну симпатију Гоцу. Успева да набави клизаљке и, пре свега због Лепе, одлази на клизалиште Ташмајдан.

Друга епизода Живот пише романе
Година 1961. Бане Бумбар је опседнут свим врстама уметности. Заљубљује се у девојку Дивну, коју случајно среће на гробљу и са којом размењује знање из поезије.

СУБОТА, 29. ОКТОБАР
• 17.00
Трећа епизода Пут у Рио
Година 1962. Бане Бумбар је опседнут путовањима. Убеђен је да га нико у породици не схвата и одлучује да са новим пријатељима сумњивог васпитања побегне из Београда и Југославије.

Четврта епизода Окретне игре
Година 1963. Бане Бумбар је опседнут окретним играма, нарочито рокенролом. Одлази на калемегданске „Звездане ноћи“ и заљубљује се у најпримамљивију девојку Соњу, али га она презре.

• 19.00
Разговор са публиком: Мики Манојловић, Богдан Диклић, Зоран Симјановић

• 21.00
Пета епизода Оне ствари
Година 1964. Бане Бумбар чврсто решава да започне сексуални живот. Сабира теоретска искуства и заљубљује се у колегиницу са Архитектонског факултета.

Шеста епизода Спољни изглед
Година 1965. Бане Бумбар обраћа изузетну пажњу на облачење и снобизам. Упознаје и модну креаторку преко које улази у наизглед чаробни свет екстраваганције.

НЕДЕЉА, 30. ОКТОБАР

• 17.00
Седма епизода Нервоза срца
Година 1966. Бане Бумбар и његово друштво, као и многи Београђани, одлазе на летовање у Ровињ. Бане је убеђен да је неизлечиво болестан.

Осма епизода Часови вожње
Година 1967. Бане Бумбар и његов друг Боца Чомбе успевају да уз помоћ родитеља купе половног фићу. Уче вожњу и стичу нова познанства. На жалост, девојке и младићи око њих имају боља возила и више среће – како у вожњи тако и у „мувању“.

• 19.00
Пројекција кратког филма Срђана Карановића Ма немој! који је инспирисао серију
Разговор са публиком: Срђан Карановић, Бранко Цвејић, Гордана Марић

• 21.00
Девета епизода Глава или писмо
Година 1968. Бане Бумбар је већ зрео студент. Ради као стјуарт ЈАТ-а и болно схвата да људска слобода зависи и од зарађеног новца.

Десета епизода Дим из димњака
Година 1969. Бане Бумбар решава да се ожени јер му је то једини начин да дође до стана. На свадби у Мотовуну сви му честитају и говоре да је, пошто се оженио, коначно постао човек.

Loading...