Концерт пијанисткиње Сање Пргоњић

28.11.2016, 21:00.
blank-image

Пијанисткиња Сања Пргоњић извешће дела Шопена, Чајковског и Глинке, као и своје аранжмане појединих хришћанских химни.
Програм:
Фредерик Шопен
Балада у г–молу, оп. 23

Петар Иљич Чајковски / Михаил Плетњов
Концертна свита из балета Крцко Орашчић
Марш
Плес Шећерне виле
Тарантела
Интермецо
Руски плес- Трепак
Кинески плес

Михаил Глинка / Вјачеслав Грјазнов
Валцер-фантазија

Френклина Едсона Белден / Сања Пргоњић
О, слави Бога

Томас Џон Вилијамс / Сања Пргоњић
О, наш Оче

Џeјмс МекГранахан / Сања  Пргоњић
Он ме штити

Биографија:
Сања Пргоњић (Београд, 1988) је са 8 година почела да учи клавир у класи проф. Љиљане Арсеновић. Завршила је СМШ „Коста Манојловић“ у Земуну у класи проф. Тање Јаблановић, са најбољим дипломским концертом, а потом је уписала ФМУ у Београду у класи проф. Марије Ђукић, у чијој класи је завршила и марстер студије (2012).
Похађала је мајсторске курсеве пијаниста и клавирских педагога Игора Лазка и Александре Романић. Била је учесник бројних такмичења, на којима је, између осталих, освојила прву награду на Фестивалу младих пијаниста у Шапцу (2006) и прву награду (2007) на Републичком такмичењу ученика музичких и балетских школа Србије. Добитница је награде из фонда „Катарине Аћимовић“ за најбољу интерпретацију сонате на годишњем испиту студијског програма клавира у академској години 2010/11.
Наступала је као солиста и камерни музичар на концертима у градовима у Војводини, а као солиста у Сали Београдске филхармоније, Великој сали и Музичкој галерији Коларчеве задужбине, ЈДП и УК „Вук Караџић“. Одржала је солистичке концерте у Галерији „Артгет“, Галерији САНУ, Сали МШ „Коста Манојловић“ и у „Гуарнериусу“. Наступала је као камерни музичар и корепетитор по градовима у Војводини, као и у Галерији САНУ и Галерији „Артгет“.
Посебан афинитет има према духовној музици и активан је пијаниста у госпел музичким групама „Весник“ и „Мозаик“ са којима је наступала у земљи и иностранству.
Тренутно је ангажована као професор клавира у МШ „Теодор Тоша Андрејевић“ у Руми.

Loading...