Концерт пијанисткиње Дарје Самофалове

31.10.2016, 21:00.
blank-image

На програму су дела Бетовена, Шопена, Менделсона и Равела.

Програм:
Лудвиг ван Бетовен
Соната бр. 21 у Це–дуру, оп. 53 (Валдштајн)
Allegro con brio
Introduzione- Adagio molto
Rondo- Allegretto moderato

Феликс Менделсон
Rondo capricciosо, оп. 14

Морис Равел
Игра воде

Сонатина
Modéré
Mouvement de menuet
Animé

Фредерик Шопен
Балада бр. 1 у ге–молу, оп. 23

Биографија:
Дарја Самофалова (Београд, 1994) је почела музичко образовање у ШОМО „Петар ИИ Петровић Његош“ у Бару у класи мр Маје Басараб. После завршеног ИИИ разреда Средње музичке школе за таленте „Андре Наварра“ у Подгорици, уписала је ФМУ у Београду у класи проф. Нинослава Живковића. Од 2013. године је у класи проф. Наташе Митровић у чијој класи је завршила мастер и специјалисткичке студије. Добитница је награде фонда „Слободанка Милошевић-Савић“, за најбољег студента четврте године и за најбољи постигнут успех из главног предмета у академској 2013/14. години, па је тим поводом учествовала на концертима у Тирани и Скадру.
Добитница је бројних награда на републичким и међународним такмичењима, а издвајају се награде на XВИИИ Међународном такмичењу младих пијаниста “Цитта ди Барлетта“ (Италија, 2008), ВИ, ВИИ, X и XИИ Међународном такмичењу младих пијаниста „Даворин Јенко“ у Београду, на XXXВИ Музичком фестивалу младих Црне Горе, ИИ Међународном такмичењу младих пијаниста „Војислав Вучковић“ у Београду, XВИИИ Такмичењу камерне музике Србије у Лазаревцу, XXИ Међународном такмичењу „Петар Коњовић“ у Београду и на ВИ Међународном такмичењу “Yоутх ацадемy аwардс” у Риму.
Наступала је у Београду (Задужбина Илије М. Коларца, ЈДП, Дечјег културног центра, СКЦ, Позоришни музеј, Народна библиотека, Артгет, САНУ…) и Црној Гори (КИЦ Будо Томовић, Подгорица, МШ „Петар ИИ Петровић -Његош“, Бар), као и у сали Дворца краја Николе у оквиру Међународног фестивала „Барски љетопис 2016.“

 

Loading...