Концерт пијанисткиње Ане Стефановић

17.10.2016, 21:00.
blank-image

Гошће концерта су пијанисткиња Далида Грмуша и виолинисткиње Јелене Пејановић и Неница Татић.

Програм:
Ана Стефановић
Клавирске минијатуре
Чежња
Носталгија
Размишљање

Џон Вилијамс
Циклус Шиндлерова листа за виолину и клавир

Едвард Григ
Први став Сонате за виолину и клавир у це–молу, оп. 45
I Allegro molto ed appassionato

Сергеј Рахмањинов
Руска песма из Комада за клавир, оп. 11 за клавир четвороручно

Далида Грмуша
Клавирска јесен за клавир четвороручно

Ана Стефановић
Бајка за две виолине и клавир

Биографија:
Ана Стефановић (1994, Београду) клавир учи од пете године код своје мајке проф. Диане Јовановић. Завршила је МШ Јоспи Славенски, клавирски и теоретски одсек. Завршила је основне студије клавира (2014) на ФМУ у класи проф. Дејана Синадиновића и уписала мастер студије камерне музике у класи Ладислава Мезеја.
Освојила је бројне међународне и републичке награде од којих се издвајају друге награде на такмичењу ЕПТА (2004) и на Међународном такмичењу младих пијаниста Арт Студио 2005 у Шапцу, као и награда Лауреат међународног такмичења 21ст Центурy Арт 2007 и међународног ЕМЦY такмичења Меморy оф Владимир Хоровитз (2008) у Кијеву.
Наступала је у Београду, Вршцу, Алексинцу, Параћину, Трстенику, Кикинди, Бечеју, Пожаревцу, Пироту, Зајечару, Неготину, Кањижи, Ивањици, Аранђеловцу и другим местима у Србији. Учествовала је на манифестацијама као што су 5. педагошки форум на ФМУ у Београду, ревија концерата поводом обележавања 250 година од рођења Моцарта у КЦБ-у и на Међународној пијанистичкој неделји. Такође је учествовала у телевизијским и радио емисијама РТС-а. Коментари њених наступа и интервјуи су објавлјени у Борби, Блицу, Вечерњим новостима, Политици, Беорами и часопису Ана.
Усавршавала се на мајсторским курсевима професора као што су Пол Гулда, Мишел Сони, Њина Маркова и други.

Loading...