5. ГоетхеФЕСТ – четврти дан

09.10.2016, 18:35.
blank-image

19:00 УЛИЦА МЕТЕОРА и 21:00 ДИВЉЕ
19:00 УЛИЦА МЕТЕОРА

Немачка 2016, 84’, на немачком, арапском, енглеском са српским титловима
Режија:Алине Фишер
Улоге: Хусеин Елираки, Октај Оздемир, Бодо Голдбек

Мохамед има 18 година. Побегавши пре рата из Либана у Немачку, он трага за оријентацијом у свету мушкараца: ту је одрпани управник сервиса за мотоцикле, у коме ради као испомоћ, колега, који прича о својим искуствима у Легији странаца – и пре свега Лакдар (27), његов ексцентрични и насртљиви брат.
Обојица живе заједно, без родитеља, у оронулом, некадашњем породичном стану у Берлину-Тегел. Над кућом непрестано грме авиони. Између непријатног посла и наде у образовање, између херојских прича о пријатељству његових колега и сопствених сећања на рат, између добрих и све чешће лоших делиријума и савета свога брата, младом Палестинцу се намеће питање: шта у ствари значи бити мушкарац?
У позадини аеродрома Берлин-Тегел реалност предграђа и света мушкараца за младе избеглице није превише привлачна…

 

21:00 ДИВЉЕ

Немачка 2016, 90′ на немачком са српским титловима
Режија : Николет Кребиц
Улоге: Лилит Штангенберг, Георг Фридрих, Зилке Боденбендер

Аниа је повучена, стидљива девојка која живи сама у малом апартману и без много упадљивости ради у ИТ фирми коју води непријатни шеф Борис. У своје слободно време Аниа напредује са својим уметничким пројектом и тренира стрељаштво. Сусрет са вуком на путу кући мења Аниин живот из основа. У њој се буди тако велика страст, за коју у свакодневном животу није веровала да је могућа. Аниа креће да лови вука – и на крају јој
полази за руком да дивљу животињу доведе кући. Она све више и више открива своју животињску страну: жеља за сексом расте, интересовање за друштвене норме опада. Аниа на друге делује час привлачно, час одбојно…
Како се вук нашао у апартману у бетонској згради? Град и индустријско окружење против природе и жеље за слободом. Снажан утисак: главна протагонисткиња Лилит Штангенберг.

Loading...