blank-image

Трио МАХ је основан у октобру 2014. године и чине га флаутисткиња Ана Радоичић, обоисткиња Христина Ковачевић и пијанисткиња Милица Пекмезовић.

Програм:
Густав Холст    
A fugal concerto, оп. 40/2
Moderato
Adagio
Allegro

Анте Гргин          
Капричо за флауту соло

Жак Ибер                             
Два интерлудијума
Andante espressivo
Allegro vivo

Антонио Вивалди
Концерт за обоу и клавир у а–молу, RV 461
I Allegro non molto

Фридрих Кулау
Трио за флауту, обоу и клавир, оп. 119
I Allegro moderato
II Adagio patetico

Клод Дебиси        
Clair de Lune из Бергамске свите

Жан-Мишел Дама
Трио за флауту, обоу и клавир
II Allegro con spirito

Биографије:
Трио МАХ је основан у октобру 2014. године. Наступали су галерији Артгет галерији, САНУ-у, Културном центру Чукарица као и на манифестацији Умрежавање уметника у организацији Факултета. Први концерт су одржале у Крагујевцу у универитетској галерији у марту 2015. године. Већ су освојиле прве награде на међународном такмичењу Даворин Јенко у Беораду (2015) и прве награде на Такмичењу дрвених дувача и камерне музике у Пожаревцу. На позив културног центра у Инђији, трио је одржао солистички концерт у фебруару ове године. Наредни концерт трија ће бити одржан у галерији САНУ у фебруару 2017. године.

Ана Радоичић (Београд, 1991) је завршила ОМШ Ватрослав Лисински и СМШ Мокрањац у Београду. Дипломирала је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу у класи професора Кароља Марочика, под супервизијом професора Јаноша Балинта. На четвртој години студија је проглашена за најбољег студента на одсеку за флауту и хармонику. Као успешан студент добитник је стипендије фонда за младе таленте Доситеја. Мастер студије је завршила на ФМУ у Београду у класи проф. Миомира Симоновића.
Током школовања је била, као солиста и као члан камерних ансамбала, добитник многобројних награда на домаћим и међународним такмичењима. Такође је, као солиста и као члан камерних ансамбала, учествовала на многобројним наступима у Београду и Крагујевцу (Београдска филхармонија, САНУ, Коларац, Позориште у Крагујевцу, Музеј Народног позоришта у Београду, Етнографски музеј у Београду…). Усавршавала се на курсевима у Србији и Италији. Похађала је семинар Барокна академија под вођством Предрага Госте и Маријане Мијановић. Учествовала је на фестивалу Бољшој – Мокра Гора (2014–2016). Од 2012. године учествује у пројекту Чаробна фрула у Мадлениануму.

Христина Ковачевић (Крагујевац, 1991) је завршила основну и СМШ др Милоје Милојевић на одсеку за обоу у класи професора Ненада Маринковића, Катерине Крстић и Милана Јанковића. Остварила је значајне успехе на Међународном и Републичком такмичењу дрвених дувача. Основне академске студије је завршила на Академији уметности у Новом Саду где је дипломирала у класи проф. Владимира Пушкаша. Као члан дувачког квинтета Лигнеус Цолорис је наступала у оквиру многих културних манифестација у Новом Саду и Сарајеву. Наступала је са оркестрима Камерата, Симфонијским оркестром Академије уметности у Новом Саду и са Бањалучком филхармонијом. Учествовала је на Фестивалу младих уметника у Бајројту у Немачкој. Мастер студије је завршила на ФМУ у Београду у класи ван. проф. Драгана Лазића. Запослена је као професор обое у МШ Милоје Милојевић у Крагујевцу.

Милица Пекмезовић (Београд, 1994) је основно и средње музичко образовање стекла у МШ Ватрослав Лисински у класи професорки Наташе Ђуровић и Душице Радуловић. Образовање је наставила на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Марије Дјукић. Добитник је бројних награда на школским, републичким и међународним такмичењима. Као солиста, члан камерних састава и хора наступала је у Коларчевој задужбини, Дому војске, СКЦ-у и Сава центру.

Loading...