Годишњи концерт студената и ученика хармонике из класе проф. Данијеле Ракић

19.09.2016, 20:00.
blank-image

Ученици и студенти Данијеле Ракић су остварили значајне резултате на многим фестивалима и такмичењима у земљи и иностранству

Програм:
Јевгениј Дербенко
Руска минијатура
БОЈАНА ЈОВАНОВИЋ, I р. СМШ

Жак Брел
Не остављај ме
ИГОР ФИЛИПОВИЋ, I р. СМШ

А. Малигин         
Арија
ЈЕЛЕНА КЕЉАЋ, III р. СМШ

Владимир Власов
Први став Свите Пет погледа на Архипелаг Гулаг
ДРАГО ГАРИЋ, III р. СМШ

Михаил Глинка
Ноктурно
ДЕЈАНА РАДАНОВИЋ, II год. МА

ПаблоСарасате
Интродукција и тарантела, оп. 43
ЈЕВРЕМ НИКОЛИЋ, IV год. МА

Вјачеслав Семјонов
Каприс
МИЉАНА ЂУРОВИЋ, III год. Музичке академије

Карлос Сеиксас
Токата у eф–молу
ЛАЗАР ПУШИЋ, IV год. МА

Вјачеслав Семјонов
Злослутни сан
СТЕФАН ВИЋЕНТИЈЕВИЋ, IV год. Музичке академије

Александар Прибилов     
Други и трећи став Сонате бр. 6
АЛЕКСА МИРКОВИЋ, I год. МА

Биографија:
Данијела Ракић, мр, ванр.проф.,педагошки саветник (1970, Земун) је завршила студије хармонике на Руској академији музике Гњесиних у Москви у класи проф. В. П. Кузовљева. Завршила је мастер студије на Факултету за културу и медије у Београду.
Од 2001. године ради у МШ Коста Манојловић у Земуну. Четири године за редом је била добитник награде Коста Манојловић за постигнуте педагошке резултате са ученицима. Добитник је преко 35 значајних домаћих и међународних признања и плакета. Изабрана је за председника Београдске секције хармоникаша. Руководи београдском и регионалним секцијама. У периоду од 2005. до 2011. године радила је на Академији лепих уметности у Београду. Од академске 2009/2010.год. ради као професор на Музичкој академији универзитета у Источном Сарајеву, у звању ванредног професора. Од академске 2015/ 2016. године ангажована је као професор на академији Универзитета Слобомир у Бијељини. На предлог Министарстава просвете заједно са др Зораном Ракићем радила је на изради Наставног плана и програма за средњу школу- хармоника, читање са листа, камерна музика и оркестар (1996). Члан је Светске асоцијације акордеониста (Француска) и Светске конфедерације акордеониста (Велика Британија), као и асоцијације за неговање академске музике Нови звук. Потпредседник је асоцијације Београдски конзерваторијум.
Ученици и студенти Данијеле Ракић наступају редовно у Београду и Србији, БиХ, Словенији, Русији, Бугарској, Литванији, Летонији, Црној Гори, Хрватској, Италији, Русији, Швајцарској и Чешкој. Остварили су значајне резултате на многим фестивалима и такмичењима у земљи и иностранству: Наде, таленти и мајстори, Албена (Бугарска), 57. Светски трофеј, Самара (Русија), 58. Светски трофеј, Источно Сарајево (БиХ), 61.Светски куп, Глазгов (В. Британија), 65.Светски куп, Сполето (Италија), 66. Светски трофеј, Мартини (Швајцарска), 20. Трофеј Португалије, Алкобаса (Португалија), Дани хармонике, Праг (Чешка), Дани хармонике, Смедерево (Србија), Асцолтате, Каунас (Литванија), Наујене, Даугавпилс (Летонија), Мех –фест, Београд, Акордеон –фест, Београд, Мајски сусрети младих хармоникаша, Лазаревац и други.

Loading...