Koncert soprana Evgenije Jeremić i pijaniste Vladimira Gligorića

03.10.2016, 21:00.
blank-image

Koncert u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije.

Program:
Franc List
Tri soneta na Petrarkine stihove, S.270
Pace non trovo
Benedetto sia’l giorno
I vidi in terra

Modest Petrovič Musorgski
Pesme i igre smrti
Uspavanka
Serenada
Trepak
Maršal u polju

Dejan Despić
Dubrovački kanconijer, op. 96
Vernost
Intermeco I
Blaženstva
Intermeco II
Jadi
Intermeco III
Čežnja
Cvet mladosti

Biografije:
Evgenija Jeremić (1991, Kragujevac), sopran, je završila MŠ dr Miloje Milojević i studije solo pevanja na FMU u Beogradu u klasi Violete Pančetović-Radaković. Trenutno pohađa master studije na FM. Leureat je mnogih nacionalnih i međunarodnih takmičenja među kojima se ističu tri prve nagrade na Internacionalnom takmičenju mladih operskih pevača Elena Nikolai u Bugarskoj (2014), prva nagrada na takmičenju Muzičke omladine u Beogradu (2013) i druge. Bila je član Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu gde je nastupila u operi Sestra Anđelika. U okviru Operskog studija FMU nastupila je u ulogama Stanke u operi Stanislava Biničkog Na uranku i Rozalinde u opereti Slepi miš. Dobitnik je nagrada iz fondova Danice Mastilović i Biserke Cvejić. Godine 2015. je proglašena za studenta generacije FMU. Nastupala je na koncertima i resitalima u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Zrenjaninu i Kruševcu, kao i sa orkestrima FMU, Beogradskom filharmonijom, Niškom filharmonijom i Filharmonijom mladih Borislav Pašćan. U 2015. godini se izdvajaju solistički angažmani sa Horom i Orkestrom RTS-a u Beogradu, kao i na festivalu Mokranjčevi dani u Negotinu. Debitovala je u ulozi Sestre Anđelike u istoimenoj operi u Nacionalnoj operi u Plovdivu u Bugarskoj.

Vladimir Gligorić (Beograd, 1979) je niže i srednje muzičko obrazovanje stekao je u MŠ Mokranjac. Diplomirao je na FMU u Beogradu (2002). Postdiplomske studije je započeo na Muzičkom konzervatorijumu Ženeve, a magistrirao je i doktorirao na FMU u Beogradu u klasi prof. A. Serdara.
Održao je solističke koncerte u Beogradu, širom Srbije, kao i u Parizu, Ženevi, Rimu, Barseloni i u drugim gradovima. Nastupao je na festivalima Mermer i zvuci u Aranđelovcu, OKTOH u Kragujevcu, Čelo fest i Tribina kompozitora u Beogradu, Balkan forum (Bugarska), Bienale suvremene glazbe u Zagrebu i Hvarsko ljeto. Dobio je nagradu UMUS-a za najboljeg mladog umetnika u (2009), kao i nagradu časopisa Muzika klasika za najboljeg mladog izvođača u (2011). Bio je finalista međunarodnog takmičenja Muzičke omladine u Beogradu (2009), a iste godine je osvojio treću nagradu na međunarodnom pijanističkom takmičenju Emil Giljels u Odesi (Ukrajina). Takođe je bio finalista pijanističkog takmičenja Boesendorfer&Schimell u Arizoni (SAD, 2011), gde je dobio i specijalnu nagradu za najbolje izvođenje virtuoznog komada. Nastupao je sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, BGO Dušan Skovran, orkestrom Camerata Serbica, Razgradskom filharmonijom, Filharmonijom Odese, pod upravom Bojana Suđića, Aleksandera Vokera, Biljane Radovanović, Dragomira Nenova i Hobarta Erla.
Radi kao viši umetnički saradnik na Katedri za solo pevanje na FMU u Beogradu. Prošle godine je snimio prvi solistički CD sa delima savremenih srpskih kompozitora.

Loading...