Циклус „Концерти у галерији“ у Италијанском институту за културу

05.09.2016-04.11, 20:00.
blank-image

Током септембра и октобра „Концерти у галерији“ Културног центра Београда биће одржани у Италијанском институту за културу
Културни центар Београда ће у септембру и октобру 2016. године, током припрема и трајања 56. Октобарског салона – најзначајније изложбе савремене визуелне уметности у Србији, циклус концерата Концерти у галерији, који се редовно сваког понедељка увече одвијају у Центру, организовати и одржавати у сарадњи са Италијанским институтом за културу у њиховом седишту у Београду – Палаззо Италиа, Кнеза Милоша 56.

Ова одлука представља још један вид дугогодишње сарадње сродних институција Београда и Републике Италије, које су заједнички до сада организовале бројна културна догађања. Италијански институт за културу, као центар покретања иницијатива и активности културне сарадње на овај начин широм отвара врата са жељом да постане место окупљања београдске и италијанскекултурне заједнице/публике и још једно важно културно упориште нашег града.

Током септембра и октобра, галерија Италијанског института за културу биће подијум за младе даровите музичаре као део циклуса Концерти у галерији Културног центра Београда, који од 1986. године промовише наш музички потенцијал, пружа неопходну подршку младим талентима и прилику да стекну драгоцено професионално/концертно искуство.

Сваког понедељка од 20 часова у акустичном простору и дивном амбијенту зграде Палаззо Италиа представљаће се талентовани извођачи, добитници награда на међународним и националним такмичењима, као и већ афирмисани музичари, међу којима су пијанисткиња Милена Пејић, певачи Бранка Панић и Милан Панић, пијансити Александар Марковић и Игор Дражевић, сопран Евгенија Јеремић и пијансита Владимир Глигорић, виолисткиња Данка Николић и пијанисткиња Милица Илић, Трио Мах, клавирски дуо Тијана Казарса и Наташа Митровић, челиста Мајнхард Холер и други.

Од самог почетка сарадник КЦБ-а је Радио Београд 202, који ове концерте снима и потом емитује у свом програму, што је драгоцена подршка младима.

Задатак Италијанског института за културу је да промовише италијанску културну баштину, као и културу уопште као универзалан језик и духовну потребу сваког друштва.
Верујући да култура има огромну моћ да утиче на животе појединаца, Кулутурни центар Београда већ 60 година настоји да буде поуздано упориште уметности и културе.
Препознали смо да у савременом свету једино удружени можемо постићи постављене циљеве.
У њиховом остварењу у овом програму сарадници су нам и Удружење музичких уметника Србије и АртЛинк фестивал.

Улаз на концерте је слободан.

Loading...