Артеду радионица: Словачки анимирани филмови

07.08.2016, 17:30.
blank-image

Гости Ева Па и Петер Бадач Филмови: Ин тхе боx (д. Мицхал Струсс, 1999, 6. мин.) Иф нот, СО нот (д. Владимир Крал, 1997, 4 мин.) НАЗДРАВÍЧКО (д. Ивана Зајацовá, Јозеф Митаľ, 2005, 20 мин.) Абоут соцкс анд Лове (Д. Мицхаела Цопикова, 2008, 7. мин.) Тwинс (д. Петер Будинскy, 2010, 5. мин. ) Пандас (д. Матус Визар, 2013, 12 мин.)
У недељу, 7. августа, галерија Артгет Културног центра Београда претвара се у биоскоп у ком ће бити приказано шест анимираних филмова из Словачке, док ће посетиоци Артеду радионице бити у прилици да о анимацији разговарају са Евом Па и Петером Бадачем, продуцентима анимираних филмова из Братиславе.

Ева Па

Дипломирала је на Правном факултету Универзитета Комениус у
Братислави и режију и продукцију на филмској школи у Злину .
Суоснивач је часопис Кинечко, где ради као
извршни продуцент и уредник, а такође и компаније ФИЛМТОПИА,
која функционише као дистрибутивна лабораторија за истраживање нових начина дистрибуције, посебно независног филма. Од 2012. до 2014. године била је директор Међународног фестивала анимације Фест Анча. Од 2014. године ради за БФИЛМ, Лтд. као продуцент .

Петар Бадач

Магистрирао је на Факултету за филм и телевизију, на одсеку филмске и телевизисјке продукције, на ФАМУ у Прагу. Тренутно је на докторским студијама на истом факултету. Продуцент је у компанији БФИЛМ у Братислави. Неке од његових најуспешнијих продукција су – ПАНДАС ( 2013 ), добитник 3. награде у Кану ИФФ’с Цинефондатион, МР. БАДГЕР (2011), НИНА (2014) и ГОТТЛАНД (2014).

Бфилм

Бфилм је највец́а словачка продукцијска куц́а за кратке анимиране филмове. Портфолио ове филсмке куће се састоји од најуспешнијих савремених словачких кратких анимираних филмова као што су Пандас или Нина.

Пријављивање на артедурадионице@гмаил.цом
Радионица је намењена младима од 15 до 22 године
Потребни подаци: име, презиме, школа, разред/ факултет, година, бр. мобилног

Програм је подржан од Секретаријата за спорт и омладину Београда.

Loading...