Концерт младих талената Фестивала „Арт Линк“

04.06.2016, 19:00.
blank-image

Концертом у Галерији „АртЛинк – Социете Генерале музички циклус за младе таленте“ наставља своју концертну турнеју по градовима Србије
Концертом у галерији Артгет 4. јуна, АртЛинк – Социете Генерале музички циклус за младе таленте, наставља своју концертну турнеју по градовима Србије, која је почела концертом у Градској кући у Суботици, 11. марта. У неколико градова у Србији одржане су аудиције за младе таленте, са идејом да се најбољи млади музичари укључе у овај атрактиван програм кроз који ће моћи да се усавршавају са угледним менторима и наступају на концертима током целе године.
АртЛинк – Социете Генерале музички циклус за младе таленте већ три године путем аудиција успешно одабира најталентованије младе музичаре и пружа им прилику да се усавршавају са угледним менторима, да наступају као солисти, али и као камерни музичари и са камерним оркестром који је саставни део циклуса.
Након одржаних аудиција у Суботици, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и Београду, у јуну месецу, на неколико концерта биће представљени одабрани млади таленти. Најмлађи одабрани таленти наступиће и Галерији Артгет. Млади музичари свираће саксофон, флауту, обоу, клавир, виолину, виолончело, хармонику, тамбуру, а биће и младих композитора који ће представити своје композиције.

Програм:
Георг Фридрих Хендл
Рондо

Жoрж Дерво
Мала свита за саксофон

Вилхелм Поп
Циганска серенада

Етјен Перушон
Рано јутро

Хeдeр Хамонд
Балада за Ерика

Жaн Батист Лоје
Соната за обоу у Це–дуру (избор)

Феликс Менделсон
Рондо капричозо

Жулијен Поре
Кончертино бр. 2

Исак Беркович
Токата

Хедвиг Оршоваи
Етида

Павле Звекић
Canada

Павле Звекић
It Simply Flows

Павле Звекић
Thunder & Rain

Г. Џенингс
Игра вила

Мануел де Фаља
Шпанска игра

Андреј Гаврилов
Обрада руске народне песме

Јохан Себастијан Бах
Оргуљска фуга у ге–молу

Фредерик Шопен
Полонеза у цис-молу

Етида, оп. 10/8

Етида, оп. 10/1

С. Лаутер
Танго

Учесници:
Ања Антић, обоа, Ирина Максимовић, саксофон, Нађа Пушкаревић, флаута, Оливера Вулета, флаута, Петар Малбаша, обоа, Катарина Малбаша, клавир, Алексеј Чернуш, труба, Хедвиг Оршоваи, клавир, Павле Звекић, клавир, Лазар Мутавџић, виолина, Тадија Мутавџић, виолина, Матија Степановић, тамбура, Петар Динчић, хармоника, Кристијан Вучковић, клавир, Стела Молнар, клавир, Илија Богдановић, виолина, Матија Раичевић, кларинет
клав. сарадња: Уки Оваскаинен и Катарина Пантелић

Loading...