Изложба „ART & SCIENCE“ у галерији Подроом

07.04.2016-27.04, 18:12.
blank-image

Изложбу организује Центар за промоцију науке у сарадњи са Културним центром Београда у оквиру пројекта Европска мрежа дигиталне уметности и науке
Током априла месеца, Центар за промоцију науке у сарадњи са Културним центром Београда организује изложбу „Арт&Сциенце“ у оквиру пројекта Европска мрежа дигиталне уметности и науке. Изложба ће трајати од 7. до 27. априла у Културном центру Београда, а на њој ће бити представљени радови домаћих и иностраних уметника.

Европска мрежа дигиталне уметности и науке (Еуропеан Дигитал Арт анд Сциенце Нетwорк) је пројекат финансиран кроз програм Креативна Европа Европске комисије. На националном нивоу, Центар за промоцију науке продуцира два првонаграђена рада у оквиру селекција за 2015. и 2016.

Победници за 2015. годину су Александра Јованић и Богдан Стефановић, чији се радови премијерно приказују на овој изложби. Поред њих, прва Арт & Сциенце изложба у Србији представља и радове Жизеле Нуњес из Португала, Вернера Јаука из Аустрије и Седрика Брандилија из Француске, као и Мета Пајка из Велике Британије, који излаже под називом Универсал Еверyтхинг.

Координатор пројекта је Арс електроника из Линца (Арс Елецтроница), а поред Центра за промоцију науке из Београда, партнери су и Сајенс гелери из Даблина (Сциенце Галлерy), ЏиВи арт из Лондона (ГВ Арт), Лаборал из Хихона (ЛАБорал), Етопија из Сарагосе (Етопиа), галерија Капелица из Љубљане и ДИГ галерија из Кошица.

Три најзначајније европске научне институције – ЦЕРН, Јужна европска опсерваторија (ЕСО) и Европска свемирска агенција (ЕСА) – у јединственом су споју са осам културних и научних тачака Европе са циљем успостављања новог, релевантног модела повезивања и представљања науке и уметности.

Кроз овај пројекат, свет неограничене и слободне дигиталне уметности сусреће се са структуираним и чврстим системом савремене науке, у покушају стварања јединственог доживљаја наизглед супротстављених дисциплина.

 

Истражите више о пројекту Европска мрежа дигиталне уметности и науке: cpn.rs/artandscience/

 

Loading...