U LAVIRNITU LAŽI (Nemačka) 2014, 124`

31.03.2016-06.04, 18:27.
blank-image

Režija: Đulio Rikiareli; Scenario: Đulio Rikiareli, Elizabet Bartel; Uloge: Alexander Fehling, Andre Šymanski, Gert Fos, Friderike Beht Festivali i nagrade: nemački kandidat za Oskara, Palm Springs – nagrada publike, Lez Ark – nagrada publike, Atina – nagrada publike, Bavarska filmska nagrada – najbolji glumac, Nemačka filmska nagrada – nominacija za najbolji film, glumca, scenario i muziku
Godina je 1958. Rat je odavno završen i Federalna Republika Nemačka ne samo da se oporavlja, već je u procvatu. A šta je sa nacistima? Da li se iko seća koncentracionih logora? Deluje kao da je sve divno i da se rat nikada nije desio… Dok jednog dana novinar Tomas Gnielka u susretu sa jednim učiteljem u njemu ne prepozna bivšeg upravnika Aušvica… Mladi tužilac Johan Radman odlučuje da ispita slučaj. Ali nailazi na veliki otpor. Gotovo je nemoguće pronaći put kroz ovaj lavirint; svi se čine uključenim ili krivim.
„U lavirnitu laži“ je priča koja otkriva zaveru nemačkih institucija koje su pokušale da zataškuju zločine nacista iz Drugog svetskog rata. Film je zasnovan na stvarnim događajima istrage koja je dovela do suđenja nacističkim zločincima.

Loading...