У ЛАВИРНИТУ ЛАЖИ (Немачка) 2014, 124`

31.03.2016-06.04, 18:27.
blank-image

Режија: Ђулио Рикиарели; Сценарио: Ђулио Рикиарели, Елизабет Бартел; Улоге: Алеxандер Фехлинг, Андре Шyмански, Герт Фос, Фридерике Бехт Фестивали и награде: немачки кандидат за Оскара, Палм Спрингс – награда публике, Лез Арк – награда публике, Атина – награда публике, Баварска филмска награда – најбољи глумац, Немачка филмска награда – номинација за најбољи филм, глумца, сценарио и музику
Година је 1958. Рат је одавно завршен и Федерална Република Немачка не само да се опоравља, већ је у процвату. А шта је са нацистима? Да ли се ико сећа концентрационих логора? Делује као да је све дивно и да се рат никада није десио… Док једног дана новинар Томас Гниелка у сусрету са једним учитељем у њему не препозна бившег управника Аушвица… Млади тужилац Јохан Радман одлучује да испита случај. Али наилази на велики отпор. Готово је немогуће пронаћи пут кроз овај лавиринт; сви се чине укљученим или кривим.
„У лавирниту лажи“ је прича која открива заверу немачких институција које су покушале да заташкују злочине нациста из Другог светског рата. Филм је заснован на стварним догађајима истраге која је довела до суђења нацистичким злочинцима.

Loading...