Međunarodni filmski festival FEST u Dvorani KCB-a

04.03.2016, 19:26.
blank-image

Program za petak, 4. mart: 12:00 LUDO; 14:30 MEDITERAN; 17:00 SVINJARI; 19:30 ARGENTINA; 22:00 ŽEĐ
12:00 LUDO/Ludo
Indija, 2015. 90’
R: Qaushiq Mukherjee
U: Kamalika Banerjee, Joyraj Bhattacharya, Soumendra Bhattacharya, Ananya Biswas
F/N: Čikago, Singapur, Sitdžes

Četvoro očajnih tinejdžera odlučuju da provedu jednu sudbonosnu noć u velikom gradu. Uzavrelih hormona i bez para, odlučuju da se sakriju u ogromnom tržnom centru. Međutim, nisu sami – starac i starica pojavljuju se niotkud, i noć jeze može da počne. Reč je o igri. Jednostavnoj, ali smrtonosnoj. Nazivaju je – ludo. Unutar igre žive čudovišta, zarobljenici sopstvene sudbine. Radoznalost ih je odvela u katastrofu. U kletvu. Besmrtan par. Žeđ za krvlju. Opasno moćan šaman. I kletva koja ne umire.
Čuvajte se kotrljanja ludo kockice.

14:30 MEDITERAN/Mediterranea
Italija/Francuska/SAD/Nemačka/Katar, 2015, 107’
R: Jonas Carpignano
U: Alassane Sy, Koudous Seihon, Paolo Sciarretta
F/N: Kan, London, Stokholm, Kairo

Dva muškarca kreću na opasno putovanje iz Afrike u Italiju u potrazi za boljim životom, ali se suočavaju sa neprijateljstvom i nasiljem u ovoj šokantnoj priči o borbi izbeglica na život i smrt.

17:00 SVINJARI/The Enchanting Porkers
Hrvatska, 2015, 95’
R: Ivan Livaković
U: Jasna Bilušić, Goran Bogdan, Ljerka Borosa, Senka Bulić
F/N: Pula, Split

Svinjari su satirični antimjuzikl koji obrađuje fenomene medijskog senzacionalizma koji trivijalizuje i najozbiljnije, najbolnije teme. Film prikazuje fenomen medijske manipulacije, masovne histerije, žeđi za popularnošću i ljude koji će, više nego ikada pre, učiniti sve da zadrže svojih pet minuta slave.

19:30 ARGENTINA/Zonda: folclore argentino
Argentina/Francuska/Španija, 2015, 85’
R: Carlos Saura
U: Pedro Aznar, Juan Falú, Marian Farías Gómez, Gabo Ferro

Ponovo istražujući duboku magiju popularne muzike, Karlos Saura ponire u argentinski folklor, nudeći fascinantan pogled na prošlost, sadašnjost i budućnost žanra. Saurin susret sa nekim od najboljih umetnika i grupa iz Argentine, kao i bogati repertoar ovoga žanra omogućiće nam poseban ugao posmatranja umetnosti, stvarajući kulturno-istorijski dokument za buduća vremena kome Saura dodaje magnetizam i originalnost.

22:00 ŽEĐ/Jajda
Bugarska, 2015, 90’
R: Svetla Tsotsorkova
U: Monika Naydenova, Alexander Benev, Svetla Yancheva, Ivaylo Hristov
F/N: San Sebastijan, BFI London, Hamburg, Varšava

U borbi za svakodnevnu egzistenciju, žeđ za ljubavlju može biti veća od one za životom. Bračni par i njihov sin tinejdžer bore se živeći na vrhu brda, perući rublje za lokalne hotele, uprkos povremenim nestancima vode. Njihov jednostavan život se preokreće dolaskom oca i kćeri koji im obećavaju pomoć u pronalasku izvora. Novopridošlice na kraju gase žeđ koja je mnogo jača od one za običnom vodom.

Loading...