Међународни филмски фестивал ФЕСТ у Дворани КЦБ-а

29.02.2016, 19:39.
blank-image

Програм за понедељак, 29. фебруар: 12:00 ПАЛУБА ИСПОД ТЕРАЗИЈА; 14:30 ДАЛЕКО ОД РАЗУЗДАНЕ ГОМИЛЕ; 17:00 ЕВОЛУЦИЈА; 19:30 ПРОТИВ ПРИРОДЕ; 22:00 МАНДАРИНА
12:00 ПАЛУБА ИСПОД ТЕРАЗИЈА / Сигнатуре Wорк
Србија/САД, 2016, 76’
Р: Дејан Влаисављевић Никт
У: Марија Севић, Дејан Васиљевић, Д.В. Никт, Саса Радојевић, Илија Лабало, Вања Ејдус

Живојин Ивановић, пензионисани инжењер и сликар-аматер, унајмљује приватног детектива Џонија Палубу да пронадје Доротеју, његовог модела. Прави разлог Доротејиног ‘нестанка’ је њена одлука да се поново врати свом момку Швајсеру, који је изашао из затвора. Швајсер краде Ивановићеве непотписане слике из атељеа и представља Доротеју као најновију сликарску сензацију. Ивановић је пронађен мртав, жртва убода ножем. Уметничка сцена Београда проглашава Доротеју новом звездом.
Инспирисан филмом Сцарлет Стреет (Фриц Ланг, 1945), Палуба испод Теразија приказује београдско подземље и свет савремене уметности кроз ноир призму. Идеолошки елементи служе као рам за приказ акције аморалних протагониста, чији је једини циљ – опстати до сутра.

14:30 ДАЛЕКО ОД РАЗУЗДАНЕ ГОМИЛЕ / Фар Фром Тхе Маддинг Цроwд
Велика Британија/САД, 2015, 119’
Р: Тхомас Винтерберг
У: Цареy Муллиган, Маттхиас Сцхоенаертс,
Мицхаел Схеен,
Ф/Н: Лос Анђелес, БФИ Лондон

Настао по књижевном класику Томаса Хардија, Далеко од разуздане гомиле, прича је о независној, дивној и тврдоглавој Батшиби Еверден, којој се удварају три потпуно различита просца: Габријел Оук, сточар очаран њеним самовољним духом, Франк Трој , несмотрени официр и Вилијам Болдвуд, успешни зрели нежења. Ова универзална прича о Батшибиним изборима и страстима показује природе људских односа и љубави, као и могућност човека да превазиђе тешкоће уз чврстину и истрајност

17:00 ЕВОЛУЦИЈА / Еволутион
Француска/Белгија/Шпанија, 2015, 81’
Р: Луциле Хаџихалиловић
У: Маx Бребант, Роxане Дуран, Јулие-Марие Парментиер
Ф/Н: Стокхолм, Сан Себастијан (Специјална награда жирија за режију)

Једини становници приморског градића у коме живи млади Николас су жене и дечаци. Када једног дана угледа леш како плута у океану, почиње да доводи у питање своју егзистенцију и окружење. Зашто он и остали дечаци морају да буду хоспитализовани?

19:30 ПРОТИВ ПРИРОДЕ / Мот натурен
Норвешка, 2014, 80’
Р: Оле Гиæвер
У: Оле Гиæвер, Ребекка Нyстабакк, Марте Магнусдоттер Солем
Ф/Н: Торонто, Берлин, Хонг Конг, Истанбул, Сијетл

Мартин је експлоатисан човек који се чудно осећа на послу, код куће и, генерално, готово свуда. Очајан да раскрсти са својим неурозама, одједном обавештава своју жену да иде да трчи по оближњим планинама. Међутим, бити у самоћи, заробљен у својим мислима, изгледа да је напорније него што му се чинило.

22:00 МАНДАРИНА / Тангерине, САД, 2015, 88’
Р: Сеан Бакер
У: Китана Кики Родригуез, Мyа Таyлор, Каррен Карагулиан, Мицкеy О’Хаган
Ф/Н: Санденс, Лондон, Сиднеј, Мелбурн

Божићно је вече у Холивуду, а Син-Ди (дебитанткиња Китана Кики Родригез) се враћа на улицу. Након што начује да је њен момак и макро (Џејмс Ренсон) био неверан док је она била двадесет осам дана у затвору, проститутка и њена најбоља пријатељица Александра (дебитанткиња Маја Тејлор) крећу са задатком да открију од кога су кренуле ове скандалозне гласине. Њихова бучна одисеја води их кроз разне субкултуре Лос Анђелеса, укључујући и породицу Јермена која се и сама суочава са последицама неверства. У својим ранијим филмовима (Старлет, Принце оф Броадwаy), редитељ Шон Бејкер је приказао светове који су ретко виђени на филму у богатим нијансама и интимним детаљима. Мандарина наставља истим путем и доноси експлозију енергије и стила. Ултра модерна Божићна бајка испричана на улицама Лос Анђелеса, Мандарина превазилази очекивања на сваком кораку.

Loading...