Koncert „Zagrljaj duše“

08.02.2016, 21:00.
blank-image

Pijanistkinja Dalida Grmuša izvešće svoje kompozicije, a na koncertu će nastupiti i gošća violinistkinja Aleksandra Latinović i pijanistkinja Milena Obradović.

Program:
Dalida Grmuša
Atmosphere

Autumn prelude

Nostalgia

Purple lullaby

Waltz of the raindrops

Ajlin za violinu i klavir

U vrtlogu snova za violinu i klavir četvororučno

Mirrors

Betweem two worlds

That beautiful somewhere

Eyes of the sky

Freedom

Biografija:
Dalida Grmuša (Sremska Mitrovica,1989) je završila nižu muzičku školu u klasi prof. Gordane Malinović, srednju u klasi prof. Zlate Maleš. Trenutno studira na Odsedku za klavir na FMU u klasi prof. Nenada Radića. Dobitnica je brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu, najdraže su joj: Lauret trećeg EPTA pijanističkog takmičenja posvećenog delima F. Šopena, Laureat na takmičenju Josip Slavenski, prve nagrade na takmičenju mladih pijanista u Nišu i na Republičkom takmičenju klavirskih dua, kao i druge nagrade na internacionalnom takmičenju A. Skrijabin u Parizu i na internacionalnom takmičenju Città di Gorizia i druge. Učestvovala je u muzičkim projektima Čajkovski: Godišnja doba snimljen za školski program RTS-a, Večeri S. Rahmanjinova u SANU, Veče savremene srpske muzike u Kulturnom centru u Parizu, Koncert za puuuuuno ruku u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, kao i na Svečanom koncertu Zlati u čast, takođe u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, gde su se izvodile Betovenove simfonije za osam ruku. Osim u Beogradu (KCB, paviljon Cvijete Zuzorić), nastupala je i u drugim gradovima Srbije, kao i u Mariboru i Ljubljani. Učestvovala je u multimedialnom projektu CHRONOS za grupu muzičara, glumca, audio i video traku, kao i u muzičko-poetskom pojektu U potrazi za dušom za grupu muzičara, glumce i recitatora.
Godine 2014. je osnovala klavirski duo DALIANA sa pijanistkinjom Anom Stefanović. Održale su koncerte u galeriji Artget, Narodnoj biblioteci, KC Čukarica, Studentskom gradu i drugim salama. Gostovala je u emisijama Jutarnji program na kragujevačkoj televiziji, Dobro jutro Beograde na Studiju B, Mira Adanja Polak i vi na RTS1, više puta na Radio Beogradu 1 i Radio Kragujevcu.
Dalida Grmuša komponuje i svoja dela je predstavila publici na koncertima improvizacionog karaktera (KC Ruma, OŠ Dušan Jerković Ruma, SKC Beograd, Akademija 28 Beograd, Prva kragujevačka gimnazija, Kuća kralja Petra, Narodna biblioteka Srbije). Na Smotri srpskih kompozitora na Ubu izvela je kompoziciju Natre za dva klavira i Klavirsku jesen za 4 ruke sa pijanistkinjom Nedom Aleksić, i kao laureati Smotre su nastupile na završnom koncertu u Galeriji Artget. U Kući kralja Petra premijerno je izvela svoje kompozicije Ajlin za violinu i klavir sa violinistkinjom Aleksandrom Latinović, U vrtlogu snova za violinu i klavir četvororučno, sa pijanistkinjom A. Stefanović i violinistkinjom A. Latinović. Svoju kreativnost ispoljava i kroz slikanje, i amaterski se bavi fotografijom.

Loading...