Концерт „Загрљај душе“

08.02.2016, 21:00.
blank-image

Пијанисткиња Далида Грмуша извешће своје композиције, а на концерту ће наступити и гошћа виолинисткиња Александра Латиновић и пијанисткиња Милена Обрадовић.

Програм:
Далида Грмуша
Atmosphere

Autumn prelude

Nostalgia

Purple lullaby

Waltz of the raindrops

Ајлин за виолину и клавир

У вртлогу снова за виолину и клавир четвороручно

Mirrors

Betweem two worlds

That beautiful somewhere

Eyes of the sky

Freedom

Биографија:
Далида Грмуша (Сремска Митровица,1989) је завршила нижу музичку школу у класи проф. Гордане Малиновић, средњу у класи проф. Злате Малеш. Тренутно студира на Одседку за клавир на ФМУ у класи проф. Ненада Радића. Добитница је бројних награда у земљи и иностранству, најдраже су јој: Лаурет трећег ЕПТА пијанистичког такмичења посвећеног делима Ф. Шопена, Лауреат на такмичењу Јосип Славенски, прве награде на такмичењу младих пијаниста у Нишу и на Републичком такмичењу клавирских дуа, као и друге награде на интернационалном такмичењу А. Скријабин у Паризу и на интернационалном такмичењу Циттà ди Горизиа и друге. Учествовала је у музичким пројектима Чајковски: Годишња доба снимљен за школски програм РТС-а, Вечери С. Рахмањинова у САНУ, Вече савремене српске музике у Културном центру у Паризу, Концерт за пуууууно руку у великој сали Коларчеве задужбине, као и на Свечаном концерту Злати у част, такође у великој сали Коларчеве задужбине, где су се изводиле Бетовенове симфоније за осам руку. Осим у Београду (КЦБ, павиљон Цвијете Зузорић), наступала је и у другим градовима Србије, као и у Марибору и Љубљани. Учествовала је у мултимедиалном пројекту ЦХРОНОС за групу музичара, глумца, аудио и видео траку, као и у музичко-поетском појекту У потрази за душом за групу музичара, глумце и рецитатора.
Године 2014. је основала клавирски дуо ДАЛИАНА са пијанисткињом Аном Стефановић. Одржале су концерте у галерији Артгет, Народној библиотеци, КЦ Чукарица, Студентском граду и другим салама. Гостовала је у емисијама Јутарњи програм на крагујевачкој телевизији, Добро јутро Београде на Студију Б, Мира Адања Полак и ви на РТС1, више пута на Радио Београду 1 и Радио Крагујевцу.
Далида Грмуша компонује и своја дела је представила публици на концертима импровизационог карактера (КЦ Рума, ОШ Душан Јерковић Рума, СКЦ Београд, Академија 28 Београд, Прва крагујевачка гимназија, Кућа краља Петра, Народна библиотека Србије). На Смотри српских композитора на Убу извела је композицију Натре за два клавира и Клавирску јесен за 4 руке са пијанисткињом Недом Алексић, и као лауреати Смотре су наступиле на завршном концерту у Галерији Артгет. У Кући краља Петра премијерно је извела своје композиције Ајлин за виолину и клавир са виолинисткињом Александром Латиновић, У вртлогу снова за виолину и клавир четвороручно, са пијанисткињом А. Стефановић и виолинисткињом А. Латиновић. Своју креативност испољава и кроз сликање, и аматерски се бави фотографијом.

Loading...