Koncert Trija Milan Janković, oboa, Vladimir Vasiljević, violina i Mirjana Vujović, klavir

29.02.2016, 21:00.
blank-image

Kompozicije domićih autora, Dejana Despića, Dušana Radića i Milane Stojadinović-Milić izvešće trio u sastavu Milan Janković, oboa, Vladimir Vasiljević, violina i Mirjana Vujović, klavir. Gost koncerta je violinistkinja Madlen Stokić Vasiljević.

Program:
Dejan Despić
Tri melodije za obou i klavir
Siciliana, op. 21a (1963)
Menuet, op. 18a (1962)
Pasakalja, op. 52 (1968)

Humoristične etide za klavir, op. 26 (1957)

Lamentozo za dve violine i klavir op. 114 (1994)

Dušan Radić
Sonatina za flautu (violinu), obou i klavir
Allegro
Lento
Allegretto
Allegro con brio

Milana Stojadinović-Milić
Tango 3 za obou, violinu i klavir (2015)

Biografije:
Milan Janković (1981, Beograd) je završio instrumentalni odsek – oboa u Muzičkoj školi Josip Slavenski. Diplomirao je sa najvišom ocenom na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršavanje je nastavio u Norveškoj gde završava magistarske studije. Nakon toga odlazi u Japan gde je angažovan u kamernom sastavu Etranger. Bio je član različitih orkestara, između ostalog Beogradske filharmonije, Ansambla pozorišta Madlenianum, Umetničkog ansambla Stanislav Binički. Trenutno je zaposlen kao profesor oboe u Muzičkoj školi Mokranjac u Beogradu.

Vladimir Vasiljević diplomirao je violinu u Pragu, u klasi prof. Jiržija Tomašeka. Bio je angažovan kao koncertmajstor kamernog orkestra Comenius orchestra i stalni član kamernog orkestra Virtuosi di Praga. Od 1995. godine predaje violinu u MŠ Mokranjac u Beogradu, a nastavio je i plodnu karijeru kamernog muzičara kao stalni član BGO Dušan Skovran i drugih manjih kamernih ansambala.
Od 2002. godine do danas član je Kraljevskih gudača Svetog Đorđa, pod umetničkim rukovodstvom maestra Sretena Krstića, sa kojima nastupa i kao solista. Takođe, član je Beogradskog gudačkog kvarteta. Sa ovim ansamblima je ostvario niz uspešnih koncerata, radio i televizijskih snimaka i gostovanja na festivalima u Srbiji, Grčkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Češkoj, Nemačkoj, Norveškoj i drugim zemljama. Nastupio je u okviru kvinteta Kraljevskih gudača Svetog Đorđa na 42. BEMUS-u (2010). Jedan je reosnivača gudačkog kvarteta Mokranjac, sastavljenim od profesora škole, sa kojim kao prva violina beleži važne nastupe širom zemlje izvodeći dela pretežno domaćih kompozitora, Dejana Despića, Rajka Maksimovića, Slobodana Atanackovića, Milane Milić, Ivana Brkljačića i drugih. Gudački kvartet Mokranjac je dobitnik Počasnice Mokranjčevi dani (2012). Član je UMUS-a, i predsednik je udruženja Mokranjac u čijoj organizaciji su ostvarene zapažene manifestacije iz različitih oblasti muzičkog stvaralaštva.

Mirjana Vujović je završila Srednju muzičku školu Kosta Manojlović u Zemunu, u klasi prof. Vesne Martinovski. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Jokut Mihailović, a magistrirala u klasi prof. Ninoslava Živkovića. Dobitnik je brojnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Snimala je za Radio-televiziju Srbije. Održala je veći broj koncerata kao solista i kamerni muzičar u Beogradu. Nastupala je kao solista sa Vojvođanskom filharmonijom. Trenutno deluje kao klavirski saradnik u Muzičkoj školi Mokranjac u Beogradu.

Loading...