Концерт виолинисткиње Мине Младеновић и пијанисткиње Неде Алексић

29.02.2016, 20:00.
blank-image

Виолинисткиња Мина Младеновић и пијанисткиња Неда Алексић ће извести сонате за виолину и клавир Бетовена, Дебисија и Шимановског

Програм:
Лудвиг ван Бетовен
Соната за виолину и клавир бр. 2 у А–дуру, оп. 12
Allegro vivace
Andante, più tosto Allegretto
Allegro piacevole

Клод Дебиси
Соната за виолину и клавир у гЕ–молу, Л. 140
Allegro vivo
Intermède. Fantastique et léger
Finale – Très animé

Карол Шимановски
Соната за виолину и клавир у де–молу, оп. 9
Allegro moderato
Andantino tranquillo e dolce – Scherzando (più moto) – Tempo 1
Finale – Allegro molto, quasi presto

Биографије:
Виолинисткиња Мина Младеновић је завршила МШ „Коста Манојловић“ у класи проф. Јелене Вукајловић (2003), а Академију уметности у Новом Саду у класи проф. Евгеније Кравцеве (2008). Мастер студије је завршила 2009. године. Била је хонорарни члан Новосадског камерног оркестра, Војвођанских симфоничара, оркестара „Флорилегио фестивала“ (Саламанка), „Цамерата Ацадемица“ из Новог Сада, Београдске филхармоније и Фестивалског оркестра „Котор Арта“. За време школовања је освојила више награда. Изводила је камерну музику многих савремених композитора. Члан је виолинског дуа са Ангелином Новаковић са којом активно наступа од 2008. године и гудачког квартета „Аниме“ чији је члан од 2013. године. Наступала је као солиста са оркестром АУНС и оркестром „Цамерата Ацадемица“ из Новог Сада. Тренутно се бави педагошким радом у МШ „Станислав Бинички“ и студент је специјалистичких студија у области камерне музике на Факултету музичке уметности у Београду.

Пијанисткиња Неда Алексић (Чачак) је завршила средњу школу у Земуну у класи проф. Злате Малеш као ђак генерације и са наградом за најбоље изведен дипломски испит. Након основних студија на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Биљане Горуновић, успешно је завршила специјалистичке студије на ФМУ у Београду у класи проф. Лидије Станковић са највишим просеком. Добитница је бројних награда на домаћим и интернационалним такмичењима као солиста и члан различитих камерних састава. У току школовања је била стипендиста Републиче фондације за развој уметничког подмлатка и Фонда „Доситеја“ као један од 1000 најбољих студената у Србији. Наступила је на бројним фестивалима у земљи и иностранству (Француска, Швајцарска, Македонија, БиХ, Аустрија, Норвешка, Хрватска). Ради као педагог и активно наступа као пијаниста у земљи и иностранству, као солиста и камерни музичар. Један је од оснивача Уметничког удружења „АРТYСХ:ЛАБ“ у оквиру чијег рада тренутно реализује пројекат „Бабy Артyсх, концерти за децу 0-3 године“, који има за циљ промовисање класичне музике и рад на изградњи уметничке публике у Србији.

Loading...