ДЕВ БХООМИ – ЗЕМЉА БОГОВА

28.04.2017-03.05, 17:04.
blank-image

Сценарио и режија: Горан Паскаљевић; директор фотографије: Милан Спасић Главна улога: Виктор Банерџи
Светска премијера новог филма прослављеног српског синеасте Горана Паскаљевића одржана је у оквиру Међународног филмског фестивала у Торонту у септембру 2016. у МАСТЕРС селекцији, у којој су приказани нови филмови значајних филмских редитеља данашњице, као сто су Педро Алмодовар, Цхристиан Мунгиу, Царлос Саура, Ким Ки-Дук, Гианфранцо Роси, Wим Wендерс, Андрзеј Wајда… Београдска премијера одржаће се у Дворани КЦБа у четвртак, 9. марта од 18х и 21х.

Филм је сниман у Индији, на Хималајима, као прва индијско-српска копродукција, а премијери ће присуствовати и Рај​ Зутсхи, један од глумаца из филма, један од глумаца из филма, који је остварио улогу и у „Милионеру из блата“, Денија Бојла.
Земља богова говори о Рахулу чији повратак у родно село, оживљава мрачне успомене и распирује свађе. Рахул мора да се суочи са светом пуним предрасуда, у коме жене немају право да одлучују о властитим судбинама.

Сценарио и режију потписује Горан Паскаљевић, док је у својству директора фотографије проверени Паскаљевићев сарадник Милан Спасић. Филм је монтирала Кристина Позенел. Главну улогу тумачи искусни и цењени индијски глумац Виктор Банерџи чувен по својој улози у филму Дејвида Лина Пут у Индију (1984). Банерџи је био и сарадник на сценарију.

Loading...