Концерт виолинисткиње Мине Алексић и пијанисткиње Јасмине Раковић

29.05.2017, 21:00.
blank-image

Програм:
Лудвиг ван Бетовен    
Соната за виолину и клавир бр. 5 у Eф-дуру, оп. 24
Allegro    
Adagio molto espressivo    
Scherzo – Allegro molto    
Rondo – Allegro ma non troppo

Волфганг Амадеус Моцарт       
Рондо у Це-дуру, К. 373

Роберт Шуман             
Соната за виолину и клавир бр. 1 у а- молу, оп. 105
Mit leidenschaftlichem Ausdruck    
Allegretto    
Lebhaft

Хенрик Вјењавски    
Скерцо-тарантела, оп. 16

Биографије:
Мина Алексић (Београд) је завшрила основну и средњу музичку школу у класи проф. Љиљане Степановић. Од 2002. године је похађала Интерпретативни студио виолине проф. Дејана Михаиловића, у чијој класи је уписала Академију уметности у Новом Саду. Завшрила је основне и мастер студије у класи проф. Николе Алексића. За изузетне резултате постигнуте у току студија, додељена јој је награда Универзитета у Новом Саду. Специјалистичке академске студије је завршила 2016. године, на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Марка Јосифоског.
Освојила је низ награда на републичким и међународним такмичењима. Усавршавала се на мајсторским курсевима код реномираних педагога, као што су: Дејан Михаиловић, Игор Озим, Матеас Кариолу, Кеес Хулсман и Бењамин Бергман. Учествовала је у раду омладинских оркестара, као што су Омладински симфонијски оркестар Бајројта, Међународни оркестар Марибора, Деутсцх-Скандинвисцхе Југендпхилхармоние и Омладински симфонијски оркестар Кипра.
Као солиста, члан камерних састава и оркестара наступала је у земљи и иностранству. Добитник је стипендије града Београда, као и стипендије Фонда за младе таленте. Од 2011. године је члан камерног оркестра Цамерата Ацадемица, у Новом Саду. Године 2014. је била ангажована као асистент проф. Дејана Михаиловића, у оквиру Интерпретативног студија виолине. Тренутно је студент специјалистичких академских студија на ФМУ у Београду, у класи проф. Марка Јосифоског. Запослена је у МШ Ватрослав Лисински као професор виолине.

Јасмина Раковић (Београд) је завршила ОМШ Станислав Бинички и СМШ С. С. Мокрањац у Београду. Завршила је основне и мастер студије на ФМУ у Београду у класи проф. Наташе Митровић. Школовање је наставила у Холандији у класи проф. Франка ван де Лара на конзерваторијуму у Амстердаму. Од 2008. године сарађује са проф. Владимиром Стојнићем и учествује у циклусу концерата Одабрани за одабране. Током школовања у Холандији, осим концертне активности, усавршава се и на мајсторским курсевима код значајних педагога као што су Хåкон Аустбø и Дмитриј Башкиров. Године 2011. је похађала мајсторски курс Интарнатионале Клавиеракадемие Муррхардт (Немачка), и том приликом је сарађивала са професорима Дмитријем Алексејевим, Феликсом Готлибом и Тамасом Унгаром. Тренутно је студент специјалистичких студија на Факултету музичке уметности у класи проф. Нинослава Живковића. Запослена је у МШ С.С.Мокрањац као клавирски сарадник на Гудачком одсеку

Loading...