ГОЗБА Дани савременог данског филма – први дан

21.04.2017, 17:40.
blank-image

19.00 РИБА-СУНЦЕ 21.00 ДА СКРАТИМО ПРИЧУ Разговор са Даницом Ћурчић
19.00 РИБА-СУНЦЕ / КЛУМПФИСКЕН 2014, 100’
Режија: Сøрен Балле
Улоге: Хенрик Бирцх, Сусанне Сторм, Ларс Топп Тхомсен, Јацоб Хауберг Лохманн

Четрдесетогодишњи Кристиан је трећа генерација рибара који живе у малом, вечито ветровитом граду на северну Данске. Времена се мењају и нови закони о рибарењу притискају локалне рибаре да промене традиционални начин рибарења. Зато је Кристиан приморан да се очајнички труди да опстане под притисцима банчиних кредита.Принуђен је да нађе нове начине како да заради новац и тако упознаје маринску биолошкињу Герд из Копенхагена. Упркос очигледним разликама, они се лудо заљубљују једно у друго и Кристиан мора да се суочи са два избора: да ли да настави да се бори за стари начин живота или да отпочне сасвим нови? Филм је базиран на истоименом награђиваном позоришном комаду.

21.00 ДА СКРАТИМО ПРИЧУ / ЛАНГ ХИСТОРИЕ КОРТ 2015, 90’
Режија: Маy ел-Тоукхy
Улоге: Милле Хоффмеyер Лехфелдт, Трине Дyрхолм, Даница Ћурчић, Јенс Албинус, Петер Гантзлер
Фестивали и награде: Награде данске критике Бодил – најбољи сценарио и најбоља глумица, Награда Роберт Данске филмске академије – најбоља глумица

Прича о Еллен и њеним пријатељима који жуде да доживе романтичну љубав. Сви су у касним 30-им или раним 40-им и сви су у компликованим везама. Прича прати њихове љубавне успоне и падове током три године, кроз осам поглавља која се сва дешавају на прославама: Нове године, усељења, летње журке, свадбе, журке изненађења, бабина, годишњице брака и рођендана. Ово је ансамбл филм о групи пријатеља који се боре са концептом савршене везе и који ће морати да преиспитају шта је заправо права љубав.
Након филма разговор са Даницом Ћурчић

Loading...