Увод у нордијску оперу и вокалну музику

31.03.2017, 11:28.
blank-image

Завршни концерт радионице Увод у нордијску оперу и вокалну музику организује Опероса у сарадњи са асоцијацијом Еноа. Овај концерт је завршетак Опероса радионице која представља ретку прилику да се публика упозна са опером и песмама нордијских земаља.

Током радионице, полазници ће истраживати дела аутора као што су Халлстром, Мериканто, Росенберг, Лангаард, Мадетоја, Рутаваара, а такође и савремени и романтичарски лид композитора као што су Григ, Ниелсен, Стенхаммар, Сибелијус и Алфвен.

Шведски диригент Јакоб Хултберг ће, заједно са финском пијанисткињом Софијом Вилкман, помоћи младим уметницима у тумачењу и вези које су извршене кроз раније музичке периоде са кореном у руском, шведском и данском стваралаштву и утицајем националног фолклора. Акценат је на различитим нијансама стила овог поднебља, као и на различитим језицима нордијских композитора.

Млади уметнички тим пружа свеж и другачији аспект нордијске музике учесницима радионице, а овим концертом се надамо да ћемо пружити делић атмосфере са радионице.

Концерт ће посетити делегација Амбасаде Финске, а уводни говор одржаће заменица амбасадора, госпођа Паиви Алатало.

Loading...